Zeytinli ekmek

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve EFSUNN tarafından 1 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EFSUNN
  1. EFSUNN

    EFSUNN alamut Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    526
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    5 çayı ve kahvaltı için ideal

    ymuttanın akını sarısını ayırın malzemelerinizi hazırlayın

    Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt
    Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker
    Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
    1 Adet Yumurta
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    Yarım Demet Dereotu
    Alabildiğince un
    Tuz
    İçine:
    Zeytin Ezmesi
    Üzerine:
    1 Adet Yumurtanın Sarısı

    Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun. Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin.
     
  2. 11 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EFSUNN
  3. oyapapatya

    oyapapatya Guru Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2006
    Mesajlar:
    452
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    Arkadaşlar Zeytinli hellimli bidda (Kıbrıs çöreği) tarifini yapan varise açıklamalı yazabilir mi rica etsem.Tşk.ler.