Zeytinli Mantar Salata

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    Önce mantarları iyice yıkayıp, dikine dilimleyelim ve kararmaları için limonlu suya atalım.

    2 su bardağı kültür mantarı
    Yarım adet limonun suyu
    3 dal yeşil soğan (ince doğranmış)
    1 su bardağı yeşil zeytin (dilimlenmiş)
    Yarım demet dereotu

    ÜZERİ İÇİN;
    3 adet kırmızı kiraz domates
    3 adet sarı kiraz domates
    Limon dilimleri

    SOSUN MALZEMESİ
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığı tuz
    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1 çay kaşığı hardal

    Bir cam kasenin içinde; ince doğranmış yeşil soğanları, kıyılmış dereotunu, çekirdeği alınıp, dilimlenmiş yeşil zeytini (arzu edilirse biberli kokteyl zeytini de kullanılabilir) karıştıralım.
    Mantarları içinde beklediği limonlu suda 10 dakika pişirelim.
    Suyunu süzüp, hazırladığımız soğanlı harçla karıştıralım.
    bir kasede; limon suyu, tuz, zeytinyağı ve hardalı çırparak hazırladığımız salata sosumuzu mantarların üzerine gezdirelim.
    Salata tabaklarına paylaştırıp, kiraz domatesler ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapalım.