Zeytinyağlı Bakla

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Elif tarafından 5 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Taze bakla - 1 kg
    Dereotu 2/3 demet 30 gram
    Soğan 2 orta boy 150 gram
    Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
    Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
    Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
    Su 1 su bardağı 200 gram
    Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram

    Bakla ve dereotunu yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Tencereye yağı ve soğanı koy, kapağı kapat, ara sıra karıştırarak 3-4 dakika öldürün, tuz, limon suyu ve suyu koy, kaynamaya bırakın. Baklaları enine ikiye böl, karışıma kat, karıştır. Üzerine şekeri serp, baklalar yumuşayıncaya değin, 45-50 dakika kadar pişir. Servis tabağına alın. Dereotunu ince ince kıy, üzerine serpiştirin.
     
  2. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çoğu kişi baklayı sevmez ama vücudun her sebzeden vitamin alması gerekli diye düşünüyorum