zeytinyağlı barbunyam

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve EcinniliBarones tarafından 9 Mart 2010 başlatılmıştır.

    9 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  1. illaki herkes biliyordur ama bilmeyenler için belki farklı bulup denemek isteyecek arkadaşlarım için paylaşmak istedim..

    ben sonbaharda barbunyayı bolca alıp ayıklayıp dondurucuya atarım.hem daha çabuk pişer hemde lezzetli olur. tarifim taze barbunyayla yapılıyo.
    barbunyayı yıkayıp 5 dk haşlayalım. kara suyunu süzüp tekrar sıcak su ekleyip pişiriyoruz.

    bir kilo barbunya
    2 adet kuru soğan
    iki havuç
    bir patetes
    bir yemek kaşığı salça
    bir dolu yemek kaşığı şeker
    zeytinyağı
    tuz
    3 diş sarımsak
    servis için maydonoz

    soğanı doğruyoruz. havucu küp küp doğruyoruz. bir tavada önce soğanı sonra havucu ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz.sonra salçasınıda ekleyip biraz kavuruyoruz ve tüm bu harcı kaynamakta olan barbunyaların üzerine döküyoruz. barbunyayıda fazla suda haşlamıyoruz ki çok sulu olmasın.küp küp doğradığımız patetesi pişerken dağılmaması için kapatmamıza 15 dk kala ekliyoruz.
    şekerini tuzunu ve ikiye yada üçe bölünmüş sarımsaklarıda ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
    soğuduktan sonra üstüne ince kıyılmış maydonoz ve limon eşliğinde servis ediyoruz.
     
  2. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  3. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  4. Womanizer

    Womanizer Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.739
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    oyy bayılırım aşkum zeytinyağlı barbunyaya

    ağzım sulandı harika görünüyo ben de yapcam akşama ellerine sağlık kuzum
     
  5. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  6. teşekkür ederim ajkumopuyorumnanaktan
    bende senin barbunya piyazını yapıcam tez zamanda:kedi:

     
  7. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  8. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Kız sen bilirmiydin böyle şeyler ecinnisempatiksalakcinni
     
  9. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  10. Çenebaz

    Çenebaz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2009
    Mesajlar:
    11.525
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    hergün önüme barbunya koy, yerim, o kadar yani :asigim:
    eline sağlık kuzum, feci güzel görünüyor cokacimcoook
     
  11. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  12. Çenebaz

    Çenebaz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2009
    Mesajlar:
    11.525
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    kuzu sen bunun böyle dli göründüğüne bakma, çok hamarat bişi bu
    2 dkda neler yapar koyar önüne :asigim:
     
  13. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  14. kız saklıyom marifetlerimi arada acuk veriyomsempatiksalakcinni


    koyarım tabi kıs sempatiksalakcinni
    şu evceyzim yaşanılası bi yer haline gelince seni semirteciim aklinialirimsmile
     
  15. 9 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  16. Çenebaz

    Çenebaz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2009
    Mesajlar:
    11.525
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    semirtme kı, normal kalim zemuszemus
     
  17. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  18. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    oyyy bayılırım barbunyaya bol maydonozlu cokacimcoook bizde tazesini alıp buzluğu atıyoruz ve
    ben kuru dan çok tazesini seviyorum...
    yaptığın barbunya da tam benim sevdiğim tarz görüntüsüde süper ellerine sağlık :KK66: