Zeytinyağlı Börülce Yemeği

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Ultraviyole tarafından 6 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  1. Ultraviyole

    Ultraviyole Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    633
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Börülceleri yıkayın ve uçlarını temizleyin. Diğer tarafta soğanları doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye atın.
    Börülceleri bölmeden tuzla ve şekerle birlikte tencereye ekleyin, kısık ateşte soğanla birlikte renkleri dönene kadar çevirin.
    Rendelediğiniz domatesleri koyup, orta ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin.
    Tenceresinde soğuttuktan sonra , buzdolabına kaldırın.
    Ertesi güne kadar dinlenen börülce yemeği daha lezzetli oluyor.
    Sıcak yaz günlerinde , oda ısındaki börülce yemeğini soğuk yoğurtla servis yapabilirsiniz.

    Börülceleri yıkayın ve uçlarını temizleyin.

    Domatesleri rendeleyin.

    * 500 gr. taze börülce
    * 2 adet orta boy soğan
    * 3 adet iri domates
    * 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * 2 adet kesme şeker

    Son derece pratik ve leziz.
     
  2. 6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  3. Ultraviyole

    Ultraviyole Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    633
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
  4. 25 Şubat 2011
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  5. gulnaz88

    gulnaz88 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2010
    Mesajlar:
    56
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler : )
     
  6. 2 Haziran 2011
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  7. samanci

    samanci Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    teşekkürler....
     
  8. 10 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  9. uzeyse

    uzeyse Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mart 2012
    Mesajlar:
    146
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    börülceee...çok severimm