Zeytinyagli Brüksel lahanasi (resimli)

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve BenPia tarafından 17 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2009
    Konu Sahibi : BenPia
  1. BenPia

    BenPia Queen Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.898
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    kis aylarinin vazgecilmez sebzesi

    lahanalar kök kismindan kesilip dis yapralari temizlenir
    ve bas kismina carpilar atilir güzel pismesi icin

    ben bölmüyorum .. cok ayriliyor ozaman goruntu guzel olmuyor

    1 kg brüksel lahanasi
    2 büyük havuc
    1 sogan
    2/3 dis sarimsak
    Zeytinyagi
    tuz
    seker

    önce zeytin yaginda soganlar sotelenir ardindan sarimsak (mevsimiyse domates) salca konulur biraz soteledikten sonra
    lahanalar ve minik dogranmis havuclar
    üzerine 2 tatli kasigi seker ve arzu edilen miktarda tuz
    bir cay bardagi su ilave edip kapagi kapiyoruz
    pisirme süresi tencereniz buhari salmiyorsa 15 dk yeterlidir .. sonra hemen acmayin yine kendi buharinda pismeye devam ediyor
    bir yarim saat sonra ben yine zeytinyagi gezdiriyorum

    AFIYET OLSUN
     
    Son düzenleme: 17 Aralık 2009
  2. 17 Aralık 2009
    Konu Sahibi : BenPia
  3. BenPia

    BenPia Queen Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.898
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
  4. 17 Aralık 2009
    Konu Sahibi : BenPia
  5. derman

    derman Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin. Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    5.144
    Beğenildi:
    1.560
    Ödül Puanları:
    163
    eline saglik canim
     
  6. 17 Aralık 2009
    Konu Sahibi : BenPia
  7. BenPia

    BenPia Queen Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.898
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsunn.. daha yeni yaptim aslinda.. yemeden buraya ekledimkaydirigubbakcemile3
     
  8. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : BenPia
  9. Dayf

    Dayf Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    paylaşım için çok teşekkürler süperrrrrrrr
     
  10. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : BenPia
  11. m.joYy

    m.joYy мαSαL тαdıηdα Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.698
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    hec yemedım:gitme::sinifsinif:
     
  12. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : BenPia
  13. BenPia

    BenPia Queen Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.898
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun dayffzemuszemus

    mjoyyy denemelisin.. simdi tam mevsimi... zeytinyagi ilede gercekten cok guzel oluyor sanildigi gibi agir degil.. belki normal yag salca vs ile agir olur ama seker ve z.yagi ile nefis oluyoryerimseniben
     
  14. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : BenPia
  15. mersa

    mersa Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.087
    Beğenildi:
    41
    Ödül Puanları:
    153
    piacım harika görünüyor ellerine sağlık.
     
  16. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : BenPia
  17. BenPia

    BenPia Queen Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.898
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    begenmene sevindim opuyorumnanaktan
     
  18. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : BenPia
  19. gingerr

    gingerr Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    441
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    ellerine sağlık