Zeytinyağlı Enginar Dolma/Moon/Sun üyemizden

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Elif tarafından 8 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    7 -8 adet orta boy enginar
    500 gr bezelye(arzu eden zamandan tassaruf için konserve kullanabilir)
    3 adet havuç
    1 büyük boy soğan
    2 adet hafif haşlanmış patates
    Dere otu

    YapılışıEnginarlar yayvan bir tencereye yan yana dizilit üzerlerini kapatacak kadar su konur,suyun içine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay bardağının yarısı limon ve portakal suyu konulur.Altı kısık ateşte yavaş yavaş yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    Başka bir tencerede soğan kavrulur daha sonra küp küp doğranmış havuç ialeve edilir.Havuç ve soğan iyice kavrulduktan sonra patates ve bezelye eklenir,pişmeye yakın dere otu konulur.
    haşlanmış olan enginarların üzerine bu garnitür koyulur ve yine limon ve portakal suyu konarak bir tencerede dolma şeklinde 20 dakika hafif ateşte pişirilir su seviyesi pişirirken enginarların üzerine çıkmamalıdır.
    Daha sonra tencereden alınıp soğuk servis yapılır.
    Afiyet olsun
     
  2. 3 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. adurak80

    adurak80 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2007
    Mesajlar:
    84
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    merhaba,ben bu yemeği hiç yapmadım,ama yapmak istiyorum,bir kaç sorum olacak ,havucuda haşlayacakmıyız,limon ve portakal suyu ne kadar konulacak,biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız.
     
  4. 3 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. gxuxlsu

    gxuxlsu sifaa nın yazdığından :) Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.469
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende hiç denemedim eline sağlık birde yemeği oluyor ya onu da merak ediyorum...
     
  6. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  7. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Hem karaciğere çok faydalı hem de çok leziz olan bi tarif :)