Zeytinyağlı Enginar

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Elif tarafından 6 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    10 enginar
    2 kuru soğan
    500 gr. bezelye(haşlanmış)
    3 havuç
    1 demet dereotu
    1 limon suyu
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    Tuz
    2 su bardağı su

    Enginarlar soyun. Kararmaması için tuz ve limonla ovun. Limonlu suya koyun.
    Tencereye bezelye, küp küp doğranmış havuç ve soğanı koyun. (İsterseniz doğramadan arpacık soğan da koyabilirsiniz daha da lezzetli oluyor.)
    Enginarları bezelye ve havuçların üzerine ters çevirerek dizin.
    Tuzunu ve şekeri serpin.
    1 çay bardağı zeytinyağını dökün.
    2 su bardağı suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
    Piştikten sonra enginarları servis tabağına alıp, havuç ve bezelyeleri enginarların içlerine doldurun. Üzerilerini dere otuyla süsleyebilirsiniz.
     
  2. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ellerine sağlık şekercim
     
  4. 3 Mart 2014
    Konu Sahibi : Elif
  5. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için harika görünüyor.
     
  6. 10 Ocak 2015
    Konu Sahibi : Elif
  7. jullyet

    jullyet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    1.807
    Beğenildi:
    219
    Ödül Puanları:
    88
    nefisss,elinize sağlık.