Zeytinyağlı Gaziantep Dolması..

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve flower..! tarafından 14 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : flower..!
  1. flower..!

    flower..! Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Herkeze Afiyet Olsunnn !!



    6 soğan,
    3 baş sarımsak,
    3 kaşık domates salçası,
    3 kaşık biber salçası,
    4 bardak pirinç,
    2 bardak zeytinyağı,
    1 kaşık şekeer,
    karabiber,
    tuz,
    kırmızı biber,
    2 limonun suyu veya limon tuzu,
    su,
    kurutulmuş dolmalık patlıcan-biber....

    soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
    salçaları ekleyin,pirincide koyun kavurun,2 bardak sıcak suyu ekleyip baharatları koyun pişsin.
    Suyunu çekene kadar pişirin dolmalık malzemelerinizi haşlayın patlıcan ve biber aynı tencerede haşlanmaz çünkü biber daha çabuk pişer patlıcan ise geç pişer tırnak geçinceye kadar haşlayın,hazırladığımız içi doldurun,birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde tencereye dizin en alta patlıcanları koyun,sonra sırasıyla biber kabak domates vs.üstüne birazcık tuz serpin.
    Varsa dolma taşı koyun üstüne yoksa düz bir tabak kapatabilirsiniz.1 parmak fazla olacak şekilde su koyun.tabağı 1 parmak geçsin kaynayınca altını kısın..limonun suyunu ilave edin biraz daha pişirin,pişirirken sıcak su koyarsanız tam 1saatte pişer...
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Eylül 2008