zeytinyaglı iç baklalı enginar dolması(resimli)

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve BitterCikolatam tarafından 20 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    20 Nisan 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  1. BitterCikolatam

    BitterCikolatam Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.581
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    hem saglıklı hem de cok lezzetli

    enginarları temizledikten sonra bir limon suyu ve bir kaşık unun içinde bekletin ki kararmasın

    6 adet temizlenmiş enginar
    yarım kilo iç bakla
    bir baş sogan
    1 limon suyu
    1 kaşık un
    yarım çay bardagı zeytinyagı
    tuz

    bir tencerede zeytinyagı ile soganları kavurun üzerine yıkadıgımız iç baklayı koyum birazda baklayı kavurun daha sonra tuzunu atın 1 limon suyu ile bir kaşık unu bir kapta unları topaklaştırmadan karıştırın tencereye dönün hemen ardından üzerini 4 parmak geçecek kadar kaynamış suyu dökün ve enginarlarıda içine atın bakla ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin (ben düdüklüde pişirdim yaklaşık 15 20 dk kadar).piştikten sonra enginarları servis tabagına alıp içlerinede baklayı doldurup maydonuz ve ince küp şeklinde dogranmış domatesle süsleyip servis yapın.
    afiyet olsun:)
     
  2. 20 Nisan 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  3. BitterCikolatam

    BitterCikolatam Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.581
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  5. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık
     
  6. 27 Aralık 2011
    Konu Sahibi : BitterCikolatam
  7. sasmalik

    sasmalik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2009
    Mesajlar:
    493
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    pırıncle yapılan dolma da nefıs oluyor ellerınıze saglık