Zeytinyağlı kabak

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve berfinsena tarafından 13 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    13 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : berfinsena
  1. berfinsena

    berfinsena Çalıkuşu&Ömrüm Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.344
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Kabakları yıkayıp, ortadan ikiye bölün, sonra da her parçayı dörde bölün. Bir tencerenin içine dizin. Taze soğanları temizleyin, ince kıyın, domatesleri blendırdan geçirin, limonu sikin. Soğan, domates, zeytinyağı, limonun suyu, şeker ve tuzu iyice karıştırın, kabakların üzerine yayın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra, dereotunu ince kıyın, yemeğe karistirin. Soğuk servis yapın.
     
  2. 14 Haziran 2011
    Konu Sahibi : berfinsena
  3. berfinsena

    berfinsena Çalıkuşu&Ömrüm Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.344
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ilgilenen arkadaşlar tarif neden yok ......
     
  4. 11 Kasım 2011
    Konu Sahibi : berfinsena
  5. Meryem428

    Meryem428 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Mart 2010
    Mesajlar:
    164
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Tarifi yemişler :KK9:
     
  6. 24 Aralık 2011
    Konu Sahibi : berfinsena
  7. aslankomandomunmelegi

    aslankomandomunmelegi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2011
    Mesajlar:
    114
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    41
    bu yemeği çok sık yaparım..:KK56: