zeytınyaglı kapuska

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve keri34 tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : keri34
  1. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    her ne kadar evlendıkten sonra esımın ıstegı uzerıne kıymalı kapuskayı daha cok yapıyorsamda ben bu yemegı daha cok tercıh edıyorum

    lahanayı yıkayıp bır tepsının ıcıne dograyın.dogranmıs lahanayı tuzla ovun.pısme esnasında ayrıca tuz konmayacak

    1 kucuk lahana
    1 adet sogan
    2 yemek kasıgı domates salcası (bıber salcasıyla karısıkta olabılır)
    1 cay bardagı pırınc
    tuz
    su

    soganı yemeklık dograyın.sıvıyagda kavurup salcayı ekleyın.salcayıda bıraz kavurun.lahanayı ılave edıp lahanalar yumusayana kadar karıstırarak kavurun.pırıncı ılave edın.eger lahana suyunu salarsa ayrıca su koymadan sık sık karıstırarak pısırın.eger suyu yoksa sıcak su ekleyın.yaklasık 40-45 dk.pisirın.soguk olarak servıs yapın.
     
  2. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : keri34
  3. nergis55

    nergis55 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.097
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    Yarın denicem teşekkürler