Zeytinyağlı Kereviz dolması(Resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Barcman tarafından 9 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    9 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Kış için ideal bir zeytinyağlıdır

    Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür içi hafif oyulup 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır.

    3 adet kereviz
    2 adet havuç
    100 gram kadar bezelye
    1,5 limonun suyu
    1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan
    6 adet kesmeşeker
    Yeterince tuz
    1 çay bardağı zeytinyağı

    Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeşeker konur. Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Ilındıkta sonra servis yapılır.
    Afiyet olsun
     
  2. 9 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
     
  4. 9 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Barcman
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Şİmdi enginar olsa da yesek :)