Zeytinyağlı Kereviz Sapı

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve suri tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    yapımı kolay olan kereviz sapı yemeği sofralarınıza lezzetli bir tat katacaktır.

    Limon suyunu ekleyip servis tabağına alın. Ilık servis yapın.

    5 kereviz sapı
    2 havuç 1 soğan
    1 yemek kaşığı pirinç
    1 tatlı kaşığı arpa şehriye
    Yarım çay bardağı
    zeytinyağı
    1 çay bardağı su
    3 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak
    Tuz

    Kerevizsaplarını 6-7 cm uzunluğunda doğrayın. Havucun kabuklarını soyup havucu da aynı uzunlukta şeritler halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küçük doğranmış sarımsak ve şehriyeyi ekleyip rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Kereviz sapını, havucu, pirinci, tuzu ve suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
     
  2. 16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
  4. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  5. Dayf

    Dayf Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    çok severim zeytin yağlı süper bir yemek
     
  6. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  7. cimcime50

    cimcime50 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    289
    Ödül Puanları:
    153
    ilk defa deniycem kereviz yemeğini bakalım nasıl olcak
    ellerine sağlık
     
  8. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : suri
  9. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık