Zeytinyağlı Kereviz

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Sinay tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sinay
  1. Sinay

    Sinay Evimizde İnci bereketi:) Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.224
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Kereviz sevenler için mutlaka tavsiye ederim

    Bir kapta limon suyu ve unu biraz su ilave ederek çırpın.
    Kabuğunu soyup kalınca dilimlediğiniz kerevizleri hazırladığınız bu sosun içine atıp, çıkartın.
    Yayvan bir tencereye koyun.

    600 Gr kereviz
    4 Adet limonun suyu
    4 Adet havuç
    3 Adet patates
    1 Su bardağı zeytinyağı
    5-6 Dal dereotu
    100 Gr dondurulmuş veya konserve bezelye
    2 Çorba kaşığı kıyılmış dereotu
    1 Çay kaşığı toz şeker

    Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
    Kerevizlerin üzerine yerleştirin.
    Artan limon suyu ve un karışımını üzerine dökün.
    Zeytinyağı ve tuz ilave ederek orta hararetli ateşte yarım saat pişirin.
    İnmesine yakın bezelyeleri ilave edin.
    Üzerine kıyılmış dereotu serpip soğuyunca servis yapın.
    NOT : Limon dilimleri ve birkaç dal dereotu ile süsleyip de servis yapabilirsiniz.