Zeytinyağlı-Kırmızı Biber

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve speedy-gonzales tarafından 7 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2010
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  1. speedy-gonzales

    speedy-gonzales Ömrüm Ömrüne Annem !! Pro Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    54.707
    Beğenildi:
    1.268
    Ödül Puanları:
    338
    Bunun yapımı internetten bulup düzenlemek istedim ama kendim direk yazıcam umarım güzel anlatabilirim.

    Kırmızı Biberler güzelce haşlıyoruz.
    Sonra hepsini ikiye bölüyoruz.
    patlıcan,patates,havuç, küp küp doğruyoruz.
    İsteğe göre kabakta konulabilir.

    3 adet kırmızı biber.
    3 adet patlıcan
    3 adet patates
    küçük konserve bezelye bezelye
    1 adet havuç
    sıvı yağ
    tuz

    Haşladığımız kırmızı biberleri düz şekilde tezgaha yayıyoruz.
    İçine kızarttıklarımızı dolduruyoruz.
    Güzelce sarıyoruz üzerine istediğimiz herhangi sosu eklebilriz.
    Salçalı sos yada yoğurt dökebilirsiniz.
     
  2. 7 Haziran 2010
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  3. speedy-gonzales

    speedy-gonzales Ömrüm Ömrüne Annem !! Pro Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    54.707
    Beğenildi:
    1.268
    Ödül Puanları:
    338
    [​IMG]
     
  4. 7 Haziran 2010
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  5. depresyonnn

    depresyonnn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    564
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzel görünüyor, denicem eline sağlık.
    Ya ben bu işlerden pek anlamadığım için biberleri nasıl haşladığını öğrenebilirmiyim.
    Yani kaynamış suyla dolu bir kabamı atıyorsun??
     
  6. 7 Haziran 2010
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  7. zuzu_88

    zuzu_88 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    15.740
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine sağlık güzel görünüyo çok meraklıyımdır yeni şeyler denemeye bunuda denicem.:1rolleyes:
     
  8. 7 Haziran 2010
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  9. speedy-gonzales

    speedy-gonzales Ömrüm Ömrüne Annem !! Pro Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    54.707
    Beğenildi:
    1.268
    Ödül Puanları:
    338
    Öncelikle kırmızı biberin kokusu pek iç açıcı değil onun için ben genelde suyun bi 3*4 dakika kaynamasını bekledikten hemen sonra atıyorum kaynaması hemen hemen yarım saati buluyor.
     
  10. 24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  11. aysen_34

    aysen_34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13.639
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    bunu kaynatıp değilde közleyip deniycem bende inşallah olur bilmiyorumkismile
     
  12. 24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  13. speedy-gonzales

    speedy-gonzales Ömrüm Ömrüne Annem !! Pro Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    54.707
    Beğenildi:
    1.268
    Ödül Puanları:
    338
    közleyerekte çok güzel oluyor. iki türlü de denedim.
     
  14. 25 Şubat 2011
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  15. gulnaz88

    gulnaz88 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2010
    Mesajlar:
    56
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler : )
     
  16. 2 Haziran 2011
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  17. samanci

    samanci Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    tarif için teşekkürler..
     
  18. 23 Mayıs 2012
    Konu Sahibi : speedy-gonzales
  19. oykumruyam

    oykumruyam Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.024
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    patlıcan,patates,havuç...bunlar kızartılıyor mu önceden?