Zeytinyağlı Lahana Dolması(Resimli)

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Barcman tarafından 24 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    biraz oyalayıcı bir yemektir ama lezzetine doyum olmaz benim gibi içi çok fazla hazırlayıp uygun miktarlarda poşetleyip deepfreze atarsanız zor gelmez

    lahana
    pirinç
    kuru soğan ( ben koyduğum pirincin hacmi kadar soğan koyuyorum bol soğanlı güzel oluyor),
    dolmalık fıstık
    dolmalık üzüm
    tarçın
    tuz
    karabiber
    kuru nane
    zeytinyağ

    malzemeleri yan tarafta verdim

    lahana yapraklarınızı haşlayın ( çok aşırı değil biraz yumuşayacak kadar) haşladıktan sonra damarlı kısımlarını bir bıçak yardımıyla çıkarın lahananız sarılmak için hazırdır

    pirinç vs için ölçü vermedim sizin yapacağınız miktara bağlı benim gibi bir seferde yapıp kaldıracaksanız 1,5 kg dan hazırlayabilirsiniz bir seferlik yapacaksanız lahananızın büyüklüğünr göre 1,5 bardak yada fazlası hazırlayın

    bol kuru soğanı küçük küçük doğrayın zeytinyağında hafif kaurduktan sonra içine kuru üzümü atın( kuru üzüm soğan suyuyla şişsin diye)

    soğanlardan sonra fıstık ve pirincide ekleyip güzelce kavurun sonra tuz tarçın karabiber bol kurunaneyide ilave edip üstüne bir bardak su ekleyin ve hafif ateşte suyunu çektirin 10 dk tencerede içinizi demlendirin ve lahanalarınızı bu içten az miktarda koyup sarın sonra üstüne çıkacak kadar sıcak su ve biraz daha zeytinyağ ekleyip pişirin afiyet olsun
     
  2. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  5. vizontele

    vizontele Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesajlar:
    623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Oh canım çekti barçman abla
    ben bayılıyorum lahana sarmasına.
    Ne zamandır canım çekiyor, ama
    yapacak vakit bulamıyorum.:a015:
     
  6. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  7. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    deepfrezede hazır içim var bana gel hemen yapayım sana ablama.s.
     
  8. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  9. burningaura

    burningaura herşey çok güzel olacak!! Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.691
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel görünüyor..ellerin sağlık.a.s.
    ama ben lahana saramıyorum..yaprak sarmasını çok iyi yaparım ama bunu bir türlü beceremiyorum:KK43:
     
  10. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  11. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    neden canım lahanayı sarmak yaprak sarmaktan çok daha kolaydır
    onu yapıyorsan bunu daha kolay yaparsın bir dene bence
     
  12. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  13. xhxuxzxuxnx

    xhxuxzxuxnx Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.603
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    ayyy cooook canim cekti cok severim esimde cok sever, hatta simdi ona gösterdim bak tam senin istedigin gibi sarilmis incecik dedim,cook begendi görüntüyü... malesef ben böyle ince saramiyorum kisa hemde sisko oluyolar.... ama yaprak sarmasini inecik sararim
     
  14. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  15. vizontele

    vizontele Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesajlar:
    623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Çok teşekkür ederim barçman abla
    Çok sağol.
    Eline sağlık çok güzel görünüyor.cokacimcoook
     
  16. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  17. burningaura

    burningaura herşey çok güzel olacak!! Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.691
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    aslında biri bir kere yanımda yapsa kolay olcak ama işt benim kafasızlıgım annem yaparken lisede oldugumda ilgi alanım degildi,sonra üniversite derken kimseden öğrenemedim..lahanayı nasıl keserim,haşlarım ve sararım bilemiyorum.bir kere denedim canım ama açıldı uçları..senden ricam bir daha sararken aşama aşama çeksen resmini çok şey mi istemiş olurum:eek:
     
  18. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  19. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    yok fazla şey istemiş olmazsın bir dahaki sefere o şekilde çekerim resimlerini zeytinyağlıda kenarlarını kapatmak gerekiyor ama etlide durum öyle değil çok daha kolay ve yemek kısmında benim adım adım etli lahana sarmamın resimleri var oraya mutlaka bak hergün sararsın valla çok kolay