Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Patlıcanları alaca soyup, küp şeklinde doğrayın.
    Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
    Suyunu süzüp, sıvıyağda kızartın.
    Pirinci ayıklayın.
    El dayanacak ısıdaki tuzlu suda ıslatın.
    Su soğuyunca birkaç defa yıkayıp, süzgece alın.
    Soğanı ince ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.
    Pirinci ilave edip, şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
    Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve pirince ekleyin.
    Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiber, tozşeker, nane, yenibahar, patlıcan ve sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
    Pirinç suyunu çekince ince kıyılmış dereotunu ekleyip, ocağın altını söndürün.
    15-20 Dakika sonra pilavı karıştırıp, servis tabağına alın.
    Ilık veya soğuk olarak servis yapın
    kaynak:sanalkure.com