Zeytinyağlı patlıcanlı pilav

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Elif tarafından 2 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    2 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Patlıcanları alaca soyup, küp şeklinde doğrayın.
    * Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
    * Suyunu süzüp, sıvıyağda kızartın.
    * Pirinci ayıklayın.
    * El dayanacak ısıdaki tuzlu suda ıslatın.
    * Su soğuyunca birkaç defa yıkayıp, süzgece alın.
    * Soğanı ince ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.
    * Pirinci ilave edip, şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
    * Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve pirince ekleyin.
    * Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiber, tozşeker, nane, yenibahar, patlıcan ve sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
    * Pirinç suyunu çekince ince kıyılmış dereotunu ekleyip, ocağın altını söndürün.
    * 15-20 Dakika sonra pilavı karıştırıp, servis tabağına alın.
    * Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
    kaynak:delinetciler.com
     
  2. 2 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. gxuxlsu

    gxuxlsu sifaa nın yazdığından :) Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.469
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    resimm resimm istiyorummm elinee sağlıkkk