Zeytinyağlı pirinç salatası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Banan tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Banan
  1. Banan

    Banan Eşine Sırılsıklam Aşık..! Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    581
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    değişik bir tarif...

    pirinçleri yıkayıp,süzün.. zeytinleri ince ince kıyın, taze soğanı ve maydonozu ince ince kıyın

    1 su bardağı pirinç
    1/2 su bardağı su
    isteğe bağlı olarak tuz
    1 su bardağı siyah zeytin
    1 su bardağı yeşil zeytin
    1/2 demet maydonoz
    1 limon suyu
    1/2 demet taze soğan
    1 çorba kaşığı zeytin yağı
    süslemek için domates

    1 su bardağı pirinci, yarım su bardağı hafif tuzlu su ile haşlayın. (pirinçler hafif dişe gelecek) haşladıktan sonra dinlerin. soğuduktan sonra üzerine zeytinleri, ve hazırladığınız taze soğan ve maydonoz karışımını ilave edin,limonu da sıkın ve karıştırın. en son, zeytin yağını üzerine gezdirin. doğradığınız domateslerle süsleyip, soğuk servis yapın..
     
  2. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Banan
  3. esra.

    esra. Sağlıkla gel bebeğim... Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2007
    Mesajlar:
    277
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Yasemin pirinci ile yapılırsa daha güzel olan bir tarif. Püf noktası da lapa olmamalı. Çok hoş oluyor. Ben hiç zeytin koymadan salatalık turşusunu küp küp keserek yapıyorum. Teşekkürler adaş a.s.