Zeytinyağlı Soğan Dolması

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Elif tarafından 2 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    2 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.146
    Ödül Puanları:
    438
    Tavada zeytinyağını ısıtıp pirinci hafifçe kavurun. Dereotunu kıyıp nane, tuz, kimyon ve kuş üzümü ile birlikte pirince ekleyin. Yarım bardak suyu ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
    Soğanların kabuklarını soyun. Üstlerini kapak şeklinde kesip kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Soğuyunca içlerini çıkarıp hazırladığınız iç pilavı soğanlara doldurun. Tencereye dizip 1 bardak su ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
    Soğan dolmalarını servis tabağına alın. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın
    kaynak:.muhabbetburada.com