Zeytinyağlı Taze Fasulye

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 17 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    17 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlarım benim herzaman yaptıgım severek yedigimiz bir zeytinyağlı



    500 gr. taze fasulye
    2 adet (orta boy) domates
    1 adet (orta boy) soğan
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 çay bardağı su
    2 çay kaşığı tuz
    2 tatlı kaşığı toz şeker
    2 diş sarımsak

    Taze fasulyeleri yıkayıp, kenarlarını alın ve ortadan ikiye bölün.Yüksek olmayan bir tencereye (Karnıyarık tenceresi diye bilinen tencere) önce fasulyeleri, sonra kabuklarını soyup irice doğradığınız domatesi ve diğer malzemeleri yayın, güzelce karıştırınÖnce orta ateşte, kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte fasulyeler sararıp, yumuşayıncaya kadar pişirin.Yemek ılınınca buzdolabına koyun ve mümkünse en az 2-3 saat sonra servis edin. Yemek ne kadar soğuk ve dinlenmiş olursa o kadar güzel oluyor.afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 18 Temmuz 2008
  2. 2 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. atxixka81

    atxixka81 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    2.670
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    eline sağlık arkadaşım bende yapıyordum bu tarifi ama sarımsak koymuyordum birde öyle deniyeceğim saol
     
  4. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım arkadasım sarımsak hiç kokmuyor yemege lezzet veriyor sadece
     
  6. 9 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  7. tılsım07

    tılsım07 Guest

    Ellerinize sağlik bende ayni sizin gibi yapiyorum nefis oluyor handanciğim.
     
  8. 9 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  9. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    afiyet olsun tatlım:1hug:
     
  10. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  11. NurseLi4

    NurseLi4 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    21
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende taze fasulyeyi once hasliyorum.sonra sogani kavurup ardindan fasulyeleride kavuruyorum.icine azicik su koyarak fasulyeyi pisiriyorum.soguyunca uzerine ince kiyilmis maydanoz ve ince kiyilmis sarimsak ekliyorum.cok lezzetli oluyor.domates kullanmiyorum ama.
     
  12. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  13. NurseLi4

    NurseLi4 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    21
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    elinize saglik arkadaslar.
     
  14. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  15. Nadas

    Nadas Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.933
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    ben taze fasulyeyi zeytinyağlı yaparken içine birkaç damlada limon sıkıyorum
    çok güzel oluyor tavsiye ederim.
     
  16. 19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  17. KuzuYasin

    KuzuYasin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.143
    Beğenildi:
    1.023
    Ödül Puanları:
    163
    Arkadaşım 500 gr fasulyeyi pişirmeye ne kadar su kullanıyorsun? ve ben düdüklüde pişiriyorum mübarek fasulyeler tencerede bir türlü pişmeyi bilmiyor kıtır kıtır , güzel hormonsuz fasulye bulmak da dert :KK43:(
     
  18. 23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  19. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bu ölçüler 500 gr. içinde uygun.Özellikle düdüklüde yapacağın için, 1çay bardağı su yeterli olacaktır canım.hihoyyyt