zeytinyağlı yaprak sarması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Woman_212 tarafından 17 Eylül 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    17 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Woman_212
  1. Woman_212

    Woman_212 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.842
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    113
    ....

    .....

    ..

    ramazan sofralarınızda yaprak sarması olsun hanımlar. siparişler sorunsuz şekilde ulaştırılmaya devam ediyor.kilosu 10tl buyrun hadi tadına bakın...


    [​IMG]g193.imageshack.us/i/0707091809.jpg/][​IMG][/URL]
     
  2. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Woman_212
  3. MutlulukRecetem

    MutlulukRecetem EvlendmEkonomiyeCanVerdim Pro Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.447
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    bu ne simdi anlamis degilimkafamçokkarıştı
     
  4. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Woman_212
  5. Woman_212

    Woman_212 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.842
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    113
    konuyu yanlış yere açmış olabilirim, yaprak sarması yapıp satışını yapıyorum, isteyen herkese hatta her şehire sorunsuz ulaştırıyorum,onu demek istemiştim.
     
  6. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Woman_212
  7. Candy1

    Candy1 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    97
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ekmek dolması
    Malzemeler
    • 500 gram kıyma
    • 150 gram tereyağı
    • 1 adet dolmalık ekmek
    • 1 baş soğan
    • 2 su bardağı haşlanmış nohut
    • 3 su bardağı et suyu
    • 1 demet maydanoz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    yapılışı
    Bir gün önce alınmış ya da yapılmış dolmalık ekmeğin altındaltından 10 cm çapında yuvarlak bir bölüm kesilerek çıkartılır ve açılan yerden ekmeğin içi iyice boşaltılır. Çıkartılan ekmek içi avuçla ovularak ufalanır. Bir baş soğan ince ince doğranır ya da kaim bir dişli rende ile rendelenir, eritilmiş 100 gram tereyağında kavrulur. Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir, sonra karabiber, tuz, 1 su bardağı nohut, ufalanmış ekmek içi katılıp iyice karıştırılır, ocaktan alınır.
    Hazırlanan iç,oyulmuş ekmeğin içine her tarafını dolduracak biçimde yerleştirilir ve daha önce kesilen kapak yerine yerleştirilir. Ekmekten daha büyük bir tencerenin ya da tepsinin zeminine 1 su bardağı nohut yayılır. Ekmek dolması kapağı aşağıya gelecek biçimde nohutları üstüne konur. ıçinde 50 gram tereyağı eritilmiş et suyundan iki kepçe dolmanın üzerine dökülür ve her tarafı ıslatılır. Çok kısık ateşte ağzı kapatılarak bir saat süreyle pişirilir. Pişirme sırasında ekmek dolmasının üzerine düzenli aralıklarla et suyu gezdirilir. Son kepçedeki et suyu da gezdirildikten sonra ocak kapatılır ve dolma 10 dakikaya kadar dinlenmeye bırakılır.
    Daha sonra dolma düz bir kaba alınıp pasta dilimleri biçiminde kesilerek ılık servis yapılır. Yanında yoğurt ya da ayran önerilir.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.