Zeytinyağlı yer elması

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    24 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Yerelmasını soyup ceviz büyüklüğünde doğrayallım.
    İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yerelmasını ve kabuğunu soyup, yuvarlak kestiğimiz havucu(halka halka) tencereye ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım.
    Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ilave edip üst seviyesine çıkana kadar sıcak su koyarak bir kere karıştıralım ve ağzını kapalı olarak pişirelim.
    Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp dereotu yapaklarıyla süsleyerek servis yapalım
    kaynak:yemek-tarifi.com