Zeytinyağlı Yerelması(Resimli)

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve Barcman tarafından 3 Mart 2009 başlatılmıştır.

    3 Mart 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    bizim çok severek yediğimiz bir yemektir arzuya göre pişirirken içine biraz limonda sıkılabilir
    ama ben limonsuz halini sevdiğim için sıkmıyorum

    yemeğin en oyalayıcı bölümü yerelmasının soyulmasıdır çok büyük olan parçaları ikiye bölebilirsiniz havucunuzu ince ince jülyen doğrayın
    soğanınızıda küçük küçük doğradıktan sonra yemeğin yapım aşamasına geçebilirsiniz

    yarım kg yerelması
    1 tane kuru soğan
    1 yemek kaşığı pirinç
    zeytinyağ
    tuz
    1 tane havuç
    üstü için kuru nane

    tencereye zeytinyağınızı koyun soğanlarınızı kavurun sonra içine doğradığınız yerelmasını havucu tuzunu ve pirinci ekleyin bir bardak su ilave edip yerelmalarınız iyice yumuşayana kadar pişirin
    ( su az gelirse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz
    yerelmanız piştikten sonra servis tabağına alıp üstüne bol kuru nane dökün afiyet olsun
     
    jullyet bunu beğendi.
  2. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
     
  4. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik canim ben yer elmasini oyle yemesini seviyorum yemegini hic duymadim aceba tadi nasil olur merak ettim yer elmasi havuc gibi talimsimi oluyoki acep
     
  6. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  7. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    evet pişincede hafif tatlımsı bir tadı oluyor üstüne limon sıkıpda yenilebilir ama biz limonsuz yemeyi tercih ediyoruz canım
     
  8. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  9. esyn

    esyn Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    Ben de pişiririm zeytinyağlı yer elmasını çok severim, şeker içerdiği için kilo sorunu olanların fazla tüketmemesi gerekir, eline sağlık Barçman cokacimcoook
     
  10. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  11. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198

    rica ederim canım bu arada biz senede iki üç kez yiyoruz çünkü eşim çok seviyor yerelmasını
     
  12. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  13. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    benim kilo sorunum var malesef ozaman kiolari verince mutlaka denicvem bakalim azcik alirim denerim begerinirsek devamli yaparim
    saol bilgileriniz icin kizlar
     
  14. 27 Aralık 2011
    Konu Sahibi : Barcman
  15. sasmalik

    sasmalik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2009
    Mesajlar:
    493
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    yer elmasının seker ıcerdıgını bılmıyordum sayenızde oğrenmıs oldum :KK17: ellerınıze sağlık super bı tarıf
     
  16. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Barcman
  17. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Hiç yapmadım ama en kısa zamanda tadına bakıcam :KK66:
     
  18. 26 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Barcman
  19. seral53

    seral53 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    102
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    :KK53:böylemi güzel görünür bir zeytinyağlı