Sayfa: 1/2 12 SonSon
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: gebelikte T3 ve TSH hormonları yüksek cıkan varmı

  1. Konu Sahibi : kenyaa #1
    Giriş tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    6,404

    gebelikte T3 ve TSH hormonları yüksek cıkan varmı

    arkadalar kan bikac gün once kan testi yaptırdım ve t3 TSH hormonlarım normal degerden biraz yuksek cıktı ve doktorum bir genel cerrahi uzmanına gorunmemde fayda olacagını soyledi normal degerler serbest T3 1.57 ve 4.71 arası benimkisi ise 4.95 TSH ise 0.4 ve 4 arası olmalı benimkisi 4.3 baska bir doktora daha gosterdim oda gebelikte hormonlarında degisiklik olması normaldir dedi ve ben korkuyorum 2 hafta sonra tekrar test yapalım dedi bu durumla karsı karsıya kalan arkadas varmı cok tedirginim


  2. Konu Sahibi : kenyaa #2
    Giriş tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    6,404
    kimse bu konuyla ilgili bişey duymadı mı

  3. Konu Sahibi : kenyaa #3
    Alıntı kenyaa kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    arkadalar kan bikac gün once kan testi yaptırdım ve t3 TSH hormonlarım normal degerden biraz yuksek cıktı ve doktorum bir genel cerrahi uzmanına gorunmemde fayda olacagını soyledi normal degerler serbest T3 1.57 ve 4.71 arası benimkisi ise 4.95 TSH ise 0.4 ve 4 arası olmalı benimkisi 4.3 baska bir doktora daha gosterdim oda gebelikte hormonlarında degisiklik olması normaldir dedi ve ben korkuyorum 2 hafta sonra tekrar test yapalım dedi bu durumla karsı karsıya kalan arkadas varmı cok tedirginim
    canım benim benim de 15+4 de hipotiroid çıktı.tahlilde TSH 5.83 çıktı oysa normal değerler in 0.27 - 4.2 aralığında olması gerekiyormuş.daha öncede böyle sorunum yoktu.bana tekrar yaptırdığımız tahlil sonucunu beklemeden direk ilaç başladı.EUTHYROX 50mg günde bir tane iç dedi.ilacın içidede gebelikte ve emzirme döneminde içilmesinde bebeğe hiçbir zarari yoktur yazıyor.aksitakdirde bebekte zzeka geriliği yaparmış.ben de korkumda hemen bşladım.ben endokrin bölümündeki doç.dr.gittim yani bu konunun uzmanına.

  4. Konu Sahibi : kenyaa #4
    benimde tsh yüksekti hamile kalmak istiyordum doktora muayeneye gittigimde hormon testinde anladım tsh ımın yüksek oldugunu (tsh sonucum 7.8 idi )dahiliye doktorunda muayene oldum guatr ım oldugunu öğrendim levotiron diye bir hap verdi 1 ay yarım kullandım ve seviyem 3 e düşmüş halende hap kullanmaktayım ve inşaallah hamile kalırım daha beklemekteyiz

  5. Konu Sahibi : kenyaa #5
    Giriş tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    6,404
    cok gecmiş olsun canım inş.en kısa zamanda degerlerin normale doner ve hamile kalırsın herseyin hayırlısı canım

  6. Konu Sahibi : kenyaa #6
    Giriş tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    1,237
    ya benim de 7.8 çıkmışş
    ama dr 2 hafta sonra tekrar ölçtür dedi sadece ilaç falan demedi

  7. Konu Sahibi : kenyaa #7
    nurdancm;bence hamileysen 2 hafta falan bekleme..hamilelikte 1 gün bile önemli..ilaca başlamalsın..beni 4.65 le endokrin uzmanı 7.haftamda ilaca başlattı..kadın doğumcuna bu konuda güvenme..onlar bu işi pek sallamıyorlar çünkü işleri bebeği sağ salim doğurtmak ama sonrasıyla ilgilenmiyorlar..

  8. Konu Sahibi : kenyaa #8
    Alıntı 29selvihan kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    canım benim benim de 15+4 de hipotiroid çıktı.tahlilde TSH 5.83 çıktı oysa normal değerler in 0.27 - 4.2 aralığında olması gerekiyormuş.daha öncede böyle sorunum yoktu.bana tekrar yaptırdığımız tahlil sonucunu beklemeden direk ilaç başladı.EUTHYROX 50mg günde bir tane iç dedi.ilacın içidede gebelikte ve emzirme döneminde içilmesinde bebeğe hiçbir zarari yoktur yazıyor.aksitakdirde bebekte zzeka geriliği yaparmış.ben de korkumda hemen bşladım.ben endokrin bölümündeki doç.dr.gittim yani bu konunun uzmanına.
    selvihan mrb bende de 8. Haftamin basinda tsh 4.7 cikti ilac kullanmaya basladim yorum tarihine baktigimda dogum yapmis oldugunu dusunuyorum bu durumda bu hormonun yuksekligi hamileliginin kalan haftalarinda ve bebek dogduktan sonra bir soruna yol acti mi acaba beni bilgilendirirsen cok mutlu olurum tesekkurler...

  9. Konu Sahibi : kenyaa #9
    çok geçmiş size benimde t3 yüksek ama hamile olduğumu öğrendim geçen hafta.. şehir dışındaydım yeni geldim doktora bugün gitcem inş kötü yansımaz bişey daha sorcam benim yediğim besinler acaba bebek alırmı??korkuyorum yaa

  10. Konu Sahibi : kenyaa #10
    Alıntı ohm kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    çok geçmiş size benimde t3 yüksek ama hamile olduğumu öğrendim geçen hafta.. şehir dışındaydım yeni geldim doktora bugün gitcem inş kötü yansımaz bişey daha sorcam benim yediğim besinler acaba bebek alırmı??korkuyorum yaa
    merhaba ben de şu an8+6 günlük hamileyim. 6 haftalıkken tsh değerim yüksek çıktı.5,65 çıktı. hamilelikte 2,5 olması gerekiormuş maximum. levotiron a başladım. free t3 ve t4 değerlerim normal. ama moralimiz bozuldu tabi. şimdi haftaya bir daha ölçülecek. senin tsh değerin kaç çıktı. ve şu an kaçlarda seyredio. inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur.

Sayfa: 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. üçlü testte AFP değeri yüksek çıkan varmı?
    By Cerennn in forum Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar
    Cevaplar: 14
    Son Mesaj: 09-04-2014, 12:58
  2. hamilelikte kolesterol u yüksek çıkan varmı :(
    By 05_07_2008 in forum Doğuma Hazırlık
    Cevaplar: 15
    Son Mesaj: 11-07-2012, 15:36
  3. Cevaplar: 33
    Son Mesaj: 18-05-2010, 23:43
  4. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 05-10-2009, 19:01
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28-08-2009, 16:31

Yetkileriniz

  • Yeni konular gönderemezsiniz
  • Mesajlara cevap yazamazsınız
  • Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
Önemli uyarı, mesajlaşma yöntemi dönem dönem yönetim tarafından kontrol edilmektedir !
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.