Sayfa: 7/8 İlkİlk ... 5678 SonSon
Toplam 74 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 70 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 6 haftalık hamileyim TSH (troid bezi hormonum)yüksek çıktı hipotroid varmış napcam:(

  1. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #61

    ah bu tsh !!!

    Kızlar, hepinizin yorumlarını tek tek okudum. aradan nerdeyse 1 yıl geçmiş sizler için ve inşallah hepinizin bebişleri iyidir inşalah :DD
    Benim de tsh'ım 5.65. t3 t4 normaldi. doktorum dahiliyeye yönlendirdi. daha önce hiç ölçtürmediğim için öncesi var mı yok mu bilmiyordum. ultrasonla trıide baktılar. nodül yok ama sadace bir tarafta büyüme varmış. 4 haftalık hamileydim, ilaca başladım. bir gün tam bir gün yarım içmemi önerdi. 2 hafta sona tekrar çağırdı. yani 6. haftada yine bakacak. arkadaşlarım bu dönemde kullanmamışlar. ben de bir endokrinoloğa sonuçlarımı yazdım. o da kullan dedi. genelde herkese farklı yaklaşılıyor. benim de kafam karışmadı değil, siz ne dersiniz ???


  2. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #62
    Alıntı martim kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    Kızlar, hepinizin yorumlarını tek tek okudum. aradan nerdeyse 1 yıl geçmiş sizler için ve inşallah hepinizin bebişleri iyidir inşalah :DD
    Benim de tsh'ım 5.65. t3 t4 normaldi. doktorum dahiliyeye yönlendirdi. daha önce hiç ölçtürmediğim için öncesi var mı yok mu bilmiyordum. ultrasonla trıide baktılar. nodül yok ama sadace bir tarafta büyüme varmış. 4 haftalık hamileydim, ilaca başladım. bir gün tam bir gün yarım içmemi önerdi. 2 hafta sona tekrar çağırdı. yani 6. haftada yine bakacak. arkadaşlarım bu dönemde kullanmamışlar. ben de bir endokrinoloğa sonuçlarımı yazdım. o da kullan dedi. genelde herkese farklı yaklaşılıyor. benim de kafam karışmadı değil, siz ne dersiniz ???
    bu konuda 5 yıldır tecrübeli biri olarak ilacı kesinlikle kullanmanı tavsiye ediyorum. ben bu konuyu çok araştırdım. devlet hastanesine 6 ayda bir gidiyor ve ilacın dozunu ayarlatıyordum. ancak hamile kalmadan önce tiroit gebelikte çok önemli olduğu için bir üniversite hastanesine gittim. tiroitleri ilaçla normal düzene getirdikten sonra hamile kaldım. şu an ayda bir doktora gidiyorum ilaç miktarı ayarlanıyor. ilaç çook önemli hatta kullanılmaması bebeğin zeka gelişimini çok olumsuz etkiliyor. ilacın bebeğe bir zararı yok aksine senin hormanların yetersiz olduğu için o ilaç hormonlarını destekliyor ve bebeğin gelişim ihtiyacını karşılıyor. sadece sürekli kontrol altında olmak gerekiyor. çünkü bu hormanlar gebelikte dahada düşebiliyor yada yükseliyor.

  3. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #63
    Giriş tarihi
    Jan 2011
    Mesajlar
    1,031
    mutlaka kullanmalısın mutlaka ve arada sırada kan tahlili olmalısın çok yükselmemesi ve ya düşmemesi lazım.en azından doğuma kadar.keşke hamile kalmadan önce kullanmaya başlasaydın. kardeşiminde başına böyle bir olay geldi hatta hamile kalmadan önce dahiliye doktoruna gitti tiroditim var hamile kalmak istiyorum belki ilaca ihtiyacım vardır dedi tahlil yapıldı normal değerin üst sınırında çıktı. umursamaz bir doktor olduğu için bişey olmaz deyip başından savdı..ama hamile kalınca yükseliyormuş bunu bilmiyorduk tabi bunu o doktorun bilmesi lazımdı. hamilelikte yükselince ilaca başladı tabii ama çok geç kalmış. 5. haftasında bebeğin kalp atışları görülmedi 10. haftaya kadar beklediler. ama sonuç yok. boş gebelik deyip almak zorunda kaldılar. kadın doğum doktoru bunun sebebi tiroidit hastası olup o ilacı kullanmayışın demiş. o umursamaz doktor sebebiyle kardeşim bebeğini kaybetti. hepimiz çok üzüldük ama çaresi yoktu.

  4. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #64
    Çok geçmiş olsun yaa :( çok üzüldüm. Allah korusun. Ben 4. haftadan itibaren kullandım. Benim triodim yok biliyordum. En azından 1 sene önce tahlil yaptırmıştım genel kontrol amacıyla. Bir şey demedi bana da. hamilelikte doktor kontrolunde sınırın biraz üstü çıktı işte. Hayırlısı ne diyelim. Allah korusun herkesi, hakkımızda hayırlısını versin. 15 gün sonra tahlillerimi yenileyecekti. o yüzden cumaya kontrole gidicem. tavsiyeleriniz için de çook teşekkür ederim.

  5. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #65

    tsh değerim 50 cıktı bebeğimi kaybettim

    slm arkadaşlar benım de gebeliğimin 2.ayıdna tsh değeriğm 0,028 cıktı doktor dahileyeye gönderdi.dahiliye doktorum takıp edelm 1 ay dedi 1 ay sonra tsh 50 cıktı.hemen ilaca başladık.hergün levotiron alıyodum 200 mglık.ama maalsef bebeğpimi ilaç kullanmaya başladıktan 13 gün sonra kaybettim.kalbi durdu.doktorlara sorduk sebbeini tsh olabilir mi dedik yok o kadar etkilemez dedi,ler ama bugün endokrin doktoruna göründüm, bebeğin büyük i,htimal tsh yükseklğinden ölmüştür dedi.bebeğğimi 16.haftada kaybettim.herşeyin hayırlsıı nerdeyse 1 ay olcak.yokluğuna alışmaya calışyıorum.2 ay sonra tekrarr gebelilk düşünüyorum ama tabiki doktor kontrolunde olcak bu defa inş.benım tavsiyem ihmal etmeyin tshı.

  6. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #66
    Alıntı happymummy kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    slm arkadaşlar benım de gebeliğimin 2.ayıdna tsh değeriğm 0,028 cıktı doktor dahileyeye gönderdi.dahiliye doktorum takıp edelm 1 ay dedi 1 ay sonra tsh 50 cıktı.hemen ilaca başladık.hergün levotiron alıyodum 200 mglık.ama maalsef bebeğpimi ilaç kullanmaya başladıktan 13 gün sonra kaybettim.kalbi durdu.doktorlara sorduk sebbeini tsh olabilir mi dedik yok o kadar etkilemez dedi,ler ama bugün endokrin doktoruna göründüm, bebeğin büyük i,htimal tsh yükseklğinden ölmüştür dedi.bebeğğimi 16.haftada kaybettim.herşeyin hayırlsıı nerdeyse 1 ay olcak.yokluğuna alışmaya calışyıorum.2 ay sonra tekrarr gebelilk düşünüyorum ama tabiki doktor kontrolunde olcak bu defa inş.benım tavsiyem ihmal etmeyin tshı.
    çok geçmiş olsun canım benimde tiroit sorunum var ama hamile kalmadan biliyordum kontrol altındaydı. ama bende bebğimi 7. haftasında kaybettim tiroitle ilgili değildi yani . sonrasında yapılan tahlillerde kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim. söylemeye çalıştığım test yaptır sebebi başka bişey olabilir. umarım çıkmaz ama yinede işini şansa bırakma umarım sağlıcakla alırız bi dahakine bebeklerimizi kucağımıza ...

  7. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #67

    ne yapmalıyım

    ben kazaran hamile kaldım 6-7 haftalık falan şuan... ama benim tsh değerim 100 doktor çok yüksek çok etkiler bebeği dedi zeka gelişimini omirilik yapısını organ oluşumunu falan dedi... kararı bana bıraktı yani riskli bir durumdayım aldırmayı düşünüyorum ama çok zor durumdayım... ilk gebeliğim ayrıca panik atak ilaçları kullanıyorum onları da kesemiyorum kesmem gerekiyormuş... ne yapayım biri akıl versin bunalımdayım... zaten eşimle de evliliğimiz iyi değil oda hiç istemiyor... bebeğin vede benim sağlık durumum da tehlikede... hani aldırmasam eğer düşecekse kendi düşer mi acaba diyorum.. ama bnu düşünmek de çok riskli çünkü bu süre içinde pskolojik ilaçlarımı da kesmicem... ilerde zorluk yaşarmıyım bilmiyorum yarınımdan umutsuzum ayrılık düşünyorum eşimden... of of çok dertliyim... okdar ağlıyorum ki.. hamileyim diye sevinemedim istemiyordum belki ama içim yanıyor... deli gibiyim kendime zarar vermekten korkuyorum...

  8. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #68
    Giriş tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    10,476
    Alıntı yamoo kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    ben kazaran hamile kaldım 6-7 haftalık falan şuan... ama benim tsh değerim 100 doktor çok yüksek çok etkiler bebeği dedi zeka gelişimini omirilik yapısını organ oluşumunu falan dedi... kararı bana bıraktı yani riskli bir durumdayım aldırmayı düşünüyorum ama çok zor durumdayım... ilk gebeliğim ayrıca panik atak ilaçları kullanıyorum onları da kesemiyorum kesmem gerekiyormuş... ne yapayım biri akıl versin bunalımdayım... zaten eşimle de evliliğimiz iyi değil oda hiç istemiyor... bebeğin vede benim sağlık durumum da tehlikede... hani aldırmasam eğer düşecekse kendi düşer mi acaba diyorum.. ama bnu düşünmek de çok riskli çünkü bu süre içinde pskolojik ilaçlarımı da kesmicem... ilerde zorluk yaşarmıyım bilmiyorum yarınımdan umutsuzum ayrılık düşünyorum eşimden... of of çok dertliyim... okdar ağlıyorum ki.. hamileyim diye sevinemedim istemiyordum belki ama içim yanıyor... deli gibiyim kendime zarar vermekten korkuyorum...
    Tsh değerin kendiliğinden düşmez ilaç kullanman şart ama ilaçlada istenen seviyeye düşene kadar bebek üzerinde olumsuz etkileri olurmu hiç bilmiyorum.Acilen başka bir dr. adaha görün fikrini al ama geç kalma acil troid ilacına başlamalısın.Birkaç dr. adaha görün bakalım tavsiyeleri ne yönede olacak.İnşallah sağlıklı bir gebelik dönemi geçirirsin ve evladını sağlıcakla kucağına alırsın.

  9. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #69

    offffff

    gebe polikiliniğine gittim beni psikoloğuma ve endokrinoloji uzmanına yönlendirdi hepsi olumsuzluklar var ama yüzde yüz bişe diyemiyoruz dediler karar senin dediler... yani aldırmaya dayanıyor benim kapım sanki :( hamileyim diye sevinemedim... aşırı kilo aldım zaten aşırı kabızlık aşırı yorulma var okadar kötüye gidiyor ki sağlığım... tiroidi için ilaca başladım ama mümkün değil ki 100den kısa süre içinde 3lere 4lere düşsün :( offfff of...

  10. Konu Sahibi : Yakamozzz33 #70
    Giriş tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    10,476
    Alıntı yamoo kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    gebe polikiliniğine gittim beni psikoloğuma ve endokrinoloji uzmanına yönlendirdi hepsi olumsuzluklar var ama yüzde yüz bişe diyemiyoruz dediler karar senin dediler... yani aldırmaya dayanıyor benim kapım sanki :( hamileyim diye sevinemedim... aşırı kilo aldım zaten aşırı kabızlık aşırı yorulma var okadar kötüye gidiyor ki sağlığım... tiroidi için ilaca başladım ama mümkün değil ki 100den kısa süre içinde 3lere 4lere düşsün :( offfff of...
    Kilo alımı hipotroidide oluyor sende gebelikte var kilo alman normal.
    Kabızlıkta kuru meyveler yiyerek çözebileceğin bir problem.
    Yorulmanda yine gebeliğe bağlıdır diye düşünüyorum.
    Dr. unda dediği gibi karar senin troid ilaçlarını çok düzenli kullanmalısın.
    Şuan hangi ilacı içiyorsun ve kaç tane içiyorsun günde?
    Panik atak ilaçlarınıda bırakmalısın.Birde yaşın kaç merak ettim.

Sayfa: 7/8 İlkİlk ... 5678 SonSon

Benzer Konular

  1. Prolaktin Hormonum 45 çıktı ?
    By Forse in forum Jinekoloji
    Cevaplar: 29
    Son Mesaj: 02-03-2013, 13:57
  2. arkadaşlar yardım estradiol hormonum yüksek
    By piramit80 in forum Jinekoloji
    Cevaplar: 18
    Son Mesaj: 04-04-2011, 11:59
  3. tsh hormonum yüksek çıkıyor..
    By berna1 in forum Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar
    Cevaplar: 17
    Son Mesaj: 01-09-2009, 22:03
  4. arkadaşlar 6 aylık hamileyim ve şekerim yüksek çıktı
    By nagehanceylin in forum Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar
    Cevaplar: 14
    Son Mesaj: 27-05-2009, 09:33
  5. Hamilelik hormonum yüksek Imdatttt
    By barby_zennure in forum Hamilelerden Haberler: Soru ve Sorunlar
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 31-01-2009, 18:25

Yetkileriniz

  • Yeni konular gönderemezsiniz
  • Mesajlara cevap yazamazsınız
  • Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
Önemli uyarı, mesajlaşma yöntemi dönem dönem yönetim tarafından kontrol edilmektedir !
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.