Bebeğiniz yalancı memeye çok alıştıysa dikkat! bu haberimiz sizler için. Emzik nasıl bıraktırılır? emzik alışkanlığından vazgeçirme yollarıbebeklerde emzik bıraktırma yöntemleri nelerdir? bu sorularının cevabını makalemizde bulabilirsiniz. Aynen memeden, biberondan kestiğiniz gibi çocuğunuz emzik alışkanlığından da vazgeçecek korkmayın, yalnız biraz sabırlı olun, unutmayın çocuğunuz emziğe alıştı ve bunu bırakması için sizin desteğinize ihtiyacı var.
Öncelikle emziği bıraktırma zamanını doğru seçin, çocuğun etkilenebileceği kardeş doğumu, ev değişimi, boşanma gibi dönemlerde yapmayın.
Çocuğunuza emziği verdiğiniz zamanları, onun emzik istemediği anlardan seçin, böylece yavaş yavaş emziğe karşı soğuma meydana gelir.
Emziği aniden kesmeyin. Bu durum çocukta güvensizlik hissi uyandırır. Çocuğunuz emziğini sorduğunda biraz sonra vereceğinizi söyleyin ve onu başka şeylerle oyalama yoluna gidin.
Onları top, oyuncak gibi şeylerle oyalayın böylece emziği düşünmesini engelleyin, kızmak, bağırmak gibi davranışlarda asla bulunmayın.
Bebeğinize tatlı bir dille artık büyüdüğünü büyük abla ve abilerin emzik emmediğini anlatın.

Çocuğunuzun aç, susuz, sevgiden mahrum olması, sevgi gösterilmemesi onun bu alışkanlığı bırakmasını zorlaştıracaktır. Emzik bıraktırmaya çabaladığınız günlerde ona daha çok sevgiyle yaklaşın ve asla karnının aç olmasına fırsat vermeyin.
Bebeklere emziği bıraktırmaktaki en etkili yollardan biri de emziğe iğne batırıp havasını almaktır, böylece bebeğin emziği eskisi kadar zevkle emmesi engellenmiş olacaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Emzik Nasıl Bıraktırılır?

Emzik Nasıl Bıraktırılır?

Emzik Nasıl Bıraktırılır?

Emzik Nasıl Bıraktırılır?

bebeklerde emzik bıraktırma yöntemleri

bebeklerde emzik bıraktırma yöntemleri

emzik_nasil_biraktirilir (4) emzik_nasil_biraktirilir (5)