Bebeklerde sivilceye çare anne sütü, devayı uzaklarda aramayın! makalemizde bu konuda bilgiler bulabilirsiniz.

Anne olmak, bir çocuğun sorumluluğunu almak, onu sağlıklı bir şekilde büyütmeye çalışmak emek isteyen şeylerdendir. Bebeklerde yüzde sivilce nasıl geçer? makalemizde bebeğinde akne olan annelere önerilerde bulunduk. Bebeklerde sivilcenin yetişkin aknesi ile benzer nedenlerden olabildiği aklınıza gelebilir. Fakat bebek aknesi tamamen ayrıdır ve yetişkin aknelerinde olduğu gibi doğal yollarla da şifa bulabilir. Tıbbi adı Eritema toxicum neonatorum olan bebek aknesi genelde iltihaplı sivilce olarak değil de doğumdan 3-4 hafta sonra ciltte kabartı, kızarıklık olarak kendini gösterir.

Bebek aknesinin ana nedeni yağ bezlerinin hormonal stimülasyonudur. Bebek tarafından üretilen hormonlar normalde akne sorunlardan sorumlu değildir, fakat bebeğin plasenta yoluyla anneden aldığı hormon nedeniyle ciltte küçük sivilcelenmeler meydana gelir. Bu sivilceler, alın, burun ve yanaklar başta olmak üzere bebeğin bedeninin her yerinde görünebilir.bebeklerde_yuzde_sivilce (1)

Bebeğiniz akneden muzdarip ise, bu durum bebeğinizin sağlıksız olduğu anlamına gelmez.Hatta, salgılanan hormonlar bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir. Bebek aknesi yenidoğan bebeklerde oldukça yaygındır, bebeklerin yaklaşık% 20’si bebek aknesinden muzdariptir.  Bebeklerde sivilce geçici bir sorundur , sivilcelenme 2 haftadan daha uzun sürmeyecektir, ev ilaçları yardımıyla hızlı bir şekilde bebek akne tedavisini gerçekleştirebilirsiniz

Bebeklerde ilk ay ciltte sivilcelenme görülebilir. Bu dönemde onlar için en önemli besin kaynağı anne sütüdür. Şayet emziren bir anne iseniz yedikleriniz süt yoluyla bebeğe geçecektir, yediklerinize içtiklerinize dikkat ederek bebeğinizi sivilcelerden kurtarabilirsiniz.

Anne Sütü Nasıl Artar?Çözüm Yolları İçin Tıklayınız

Anne sütü laurik asit özleri ile bebek sivilcesi için en doğal ve en güvenlir çözümdür, antimikrobiyal ve antibakteriyel bir sıvıdır, sivilceyi geçirmekte oldukça etkilidir. Akne saldırılarından bebeğinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda cildi nemlendirir, yatıştırır.
Anne sütünü dilerseniz bebeğin tüm yüzüne, dilerseniz de yalnızca sivilce olan yerlere pamukla sürebilirsiniz.
20 dakika bekletin.
Islak ve ılık bir bezle bebeğinizin yüzünü silin.
Şifa bulmak için günde üç kez uygulayın.

Bebeklerde Akne Tedavisi Nasıl Yapılır? Tıklayınız

bebeklerde_yuzde_sivilce (2)

Karahindiba kökü kadın üreme sistemininde hormonal dengeyi korumak için önerilen bir bitkidir. Karahindiba çayı alımı annenin yanı sıra bebek için de yararlı olacaktır. Karahindiba kökü akneye neden olan bakterilerin yok edilmesine yardımcı şifalı bitkilerdendir. Emziren anne karahindiba çayı içiyor ise, çocuk anne sütü yoluyla karahindibanın bu etkisinden yararlanabilir.

bebeklerde_yuzde_sivilce (3)

Malzemeler
Yarım su bardağı ısırgan otu
1 kase su
Limonotu
Karahindiba

Yapılışı
1 kase suya bir kaç karahindiba kökü, yarım su bardağı ısırgan kökü, biraz limon otu ve kırmızı ahududu atıp kaynatın 15-20 dakika demlemeye bırakın.
Süzüp içine bal ekleyip günde 3 kez için.
Önceden hazırladığınız bu çayı buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.