Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık, çocuklarda abdominal migren ve doğal tedavi yolları makalemizi hazırladık. Abdominal migren olarakta bilinen karın migreni en çok çocuklarda ve gençlerde görülür. Bu migren türünün görülme yaş aralığı 5-10 yaştır. Fakat bazı kişilerde çocukluktan başlayıp ömür boyu da sürebilir. Çocukken bu migren rahatsızlığından muzdarip pek çok kişide yetişkinken klasik migrene rastlanmıştır.
Abdominal migren, kişinin karın bölgesinde şiddetli ağrı görülmesiyle oluşur.

Görüldüğü yer tam olarak göğüsle, kasık kemikleri arasıdır. Karın migrenin başlıca belirtileri mide bulantısı, kramp, sinirlilik ve baş dönmesidir.
Bazılarında ise iştahsızlık ve kusma gibi durumlar görülür. İshal nöbetleri, göz altlarında koyu halkalarda bu migrenin yol açabildiği sorunlardandır.
Normal bir karın migreni atağı 1 saatten 72 saate kadar uzayabilir.

Çocuklarda Migren

Çocuklarda Migren

Bu hastalığın bilinen herhangi bir nedeni yoktur. Çoğu kez doktorlar, ağrı kesici ya da diğer tıbbi ilaçlara ağrıyı geçirmeye çalışır.
Çok küçük çocuklarda bu ilaçlar çeşitli yan etkilere yol açabildiğinden, aileler bitkisel kürleri denemek gibi alternatif tedaviye yönelirler.
Karın migreni semptomları diğer hastalıklarla çok bağlantılı olduğundan teşhisi zor bir hastalıktır. Çoğu kez İrritabıl bağırsak sendromu ve kramp ile karıştırılıp, hastaya bu teşhisler konulur.

Karın migreni için doğal çözümlerden bazıları şunlardır; Çocuk veya yetişkin kişi uyurken karanlık bir oda tercih etmeli, hiç ışık olmamalıdır, ayrıca sessiz de bir ortam olmalıdır. Ağrıyı azaltmak için çocuğun karın bölgesine sıcak su tulumu kompresi uygulayabilirsiniz.
Nane çayı da abdominal migren için şifa olacaktır.
Düzenli bir spor hayatı da migren ataklarını azaltmaya yardımcı olacaktır. Zencefil de bu migren türündeki ağrıyı azaltmada ve bulantı gibi diğer semptomları kesmede oldukça etkilidir.

 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.