“Babam çocuklarıyla aynı sofrada oturmazdı, biz hep mutfakta yer sofrasında yerdik, değil annemle koyun koyuna yatmak odalarının kapısının önünden bile geçemezdik. Annem beş çocuğun hangi birini uyutsun? Uykusu gelen gider kendi yatardı. Öyle hadi ders çalış kızım diye peşimizde koşan da yoktu. Ben eczacı oldum, ablam diş hekimi, iki kardeşim öğretmen, en küçük kardeşimiz doktor. Birbirimizin eski kitaplarını okurduk. Şimdiki gibi her sene eğitim sistemi değişmediği için kitaplar da değişmezdi.

Şimdi ise her şeyimiz çocuklarımız oldu. Bütün hayat planımızı onlara göre yapıyoruz. İlk kızım oldu , tam beş yıl beraber yattım, oğlum olduğunda onu aldım yanıma, kızım da babasıyla yatmaya başladı. Gece seslerini ya duyamazsam diye endişeleniyorum. Eşim de halinden memnun, bebek ağladığında uyanmamış oluyordu böylece. Şimdi kızım 9 yaşında hala babasıyla yatıyor, o olmadan ders çalışmıyor, uyumuyor. Oğlumsa bacağıma yapışık bir vaziyette yaşıyor. Anaokuluna gitmek istemiyor, çok ağlıyor.

Eşimle birbirimizi seviyoruz ama cinsellik aklımıza gelen en son şey. Bazen iki üç ayda bir beraber oluyoruz, bazen altı ayı buluyor. Bunun bir sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorduk ama çocuklar büyüdükçe yalnızlaştık. Uğraşı alanımız daraldı, birbirimizden koptuk sanki, şimdi nasıl tekrar bağlayacağız bilmiyorum? “

Bu ve benzeri öykülerle o kadar sık karşılaşıyorum ki, çiftler çocuk odaklı yaşamaya başladıklarında birbirlerinden uzaklaşıyorlar. Eğer sürekli kavga etmiyorlarsa bu tehlikeyi fark etmiyorlar.

Haftada kaç cinsel ilişki normal? Sorusu da sık sorulan sorulardan . Elbette sağlıklı bir çift için sayı vermek çok zor. Çiftin karşılıklı isteğine ve bu durumdan memnuniyetine bağlı olarak cinsel birliktelik sıkları değişebilir. Her gün de olabilir, haftada iki üç gün de… Bazen iş yoğunluğu, bazen hastalık veya can sıkıcı bir olay çiftlerin cinsel isteğinde azalma yapabilir.

Ancak yukarıdaki danışan örneğinde olduğu gibi, ayrı odalarda ayrı yataklarda yatan çiftler , birbirlerine karşı cinsel arzularını sürekli bastırmak zorunda kalırlar. Doyuma ulaşmadıkları zaman da basit konulardan tartışma yaşarlar veya başka bir ilişki arayışı içine girerler.

ÖNERİLERİM:

  • Ne olursa olsun aynı yatakta yatmaya özen gösterin
  • Sürekli bir şekilde çocuklarınızla yatmayın
  • Yatak odanızın kapısını kilitleyin
  • Mümkünse eğer ebeveyn banyosu olan evleri seçin
  • Birbirinize özel zaman ayırın
  • Cinsel isteğinizi belli edin, konuşmaktan çekinmeyin
  • Birlikte duş alın
  • Cinsel beraberliğiniz olmasa bile birbirinize dokunarak yatın
  • Çocukları bırakacak yeriniz olursa haftada bir gün baş başa kalın
  • Yatak odasında günlük konuları tartışmayın, kavga etmeyin

Dr. Psk. Obengül EJDER tarafından yazılmıştır.