Demek ki neymiş, şartlar eşitlenince, kadın ve erkek yatakta çok daha iyi performans gösteriyormuş!

Eğer seks hayatınızda küçük çapta sorunlar yaşıyorsanız size bir önerimiz var; ev işlerini birlikte yapın. Yani siz çamaşırları asarken eşiniz de bulaşık makinesini boşaltsın. Hepsini siz yapmayın, bırakın yardım etsin. Görevlerin hepsini üstlenmeyin, ona da görev verin; görev bilinci aşılayın. Tabii bunu yaparken kibar olun, buyurgan olmayın, emir kipleriyle konuşmayın. Özetle nezaketi elde bırakmayarak istediklerinizi yaptırın. Hayatın her alanında da böyle değil mi zaten?

Peki neden? Çünkü bu, sadece yüklerinizi hafifletmekle kalmayacak, seks hayatınızı da olumlu olarak etkileyecek. Biz söylemiyoruz, yapılan araştırmalar bunu gösteriyor. Evlilik ve Aile isimli bir makalede (Journal of Marriage and Family) çiftlerin, ev işlerinde birbirlerine yardım etmesinin sekse büyük etkisi olduğu yazıyor. Cornell Üniversitesi Profesörü Sharon Sassler, evin tüm sorumluluğunu üzerine alan kadının, sekse karşı soğukluk gösterdiğini çünkü yorgunluğunun, cinsel dürtülerini yoksun bıraktığını söylüyor: “Partnerinin kendisine yardım ettiğini gören bir kadın, seksüel hazzı daha fazla yaşamak istiyor.”

seks_hayati

Evliliği, birlikte yaşama hissini arttıran bir unsur olduğu belirtilirken aynı sorumlulukların altına giren çiftlerin, ortaklaşa yaptıkları pek çok eylemde daha başarılı oldukları gözlemleniyor.