Amerika’da birçok tv showlarına davet edilen Jon Gabriel’in dünyada milyonlarca satan “Gabriel Yöntemi” isimli kitabı Türkiye’de geçen hafta sonunda raflarda yerini aldı.

Başta New York Times, Huffington Post olmak üzere birçok gazetenin manşetine konu olan Jon Gabriel, Amerika’da bütün Diyet yöntemlerini yerle bir etti.

Gabriel yöntemi ile zayıflama

Jon Gabriel diyet yapmadan ve ameliyat olmadan, kendisi 100 kilodan fazla vermekle kalmadı, hayret verici şekilde bedeni daha önce obez olduğuna dair hiçbir iz taşımadı.

Gabriel, farklı yaklaşımı ile kilo vermeyi kafada başlattı. Alışık olduğumuz geleneksel diyet programlarının neden işe yaramadığını ve yarayamayacağını bilimsel ve çarpıcı bir şekilde açıkladı.

gabriel yöntemi ile zayıflama

gabriel yöntemi ile zayıflama

“Benim için, bedenimi dönüştürmek büyük ölçüde yaşamımı dönüştürmekle ilgiliydi.
Eğer 4,5-5 kilodan fazla vermeniz gerekiyorsa ve veremiyorsanız bunun nedeni bedeninizin fazla kiloya tutunmak için bir sebebi olmasıdır. Bedeniniz şişman olmak istiyor ve durum bu olduğu sürece, onunla savaşmak işe yaramayacaktır.
Bedeniniz bütün kartları elinde tutuyor. İştahınızı kontrol eden o. Eğer isterse bütün yanlış yiyecekleri açgözlü miktarlarda canınızın çekmesini sağlayabilir. Metabolizmanızı kontrol eder, o nedenle bedeninize ne kadar yiyecek koyduğunuzu kontrol edebileceğinizi düşünebilseniz de, ne kadar enerji yakacağını ve ne kadarını depolayacağını o kontrol eder.
Bedeniniz sizi her an o kadar yorgun kılabilir ki, egzersiz yapacak enerjiniz olmaz, dünyanın en iyi egzersiz hocasıyla çalışsanız bile.”

Jon Gabriel