Fazla kilonuz yok ama bel ve karın bölgenizdeki yağlardan kurtulamıyorsunuz ve Sadece göbek bölgeniz erisin istiyorsunuz. Ancak Bölgesel zayıflamak diyet ve egzersizle mümkün değildir. Noktasal olarak bir noktayı hedef alarak zayıflanamaz Eğer vücudunuzdaki fazla kilolar göbek bölgenizde bulunuyorsa diyet yapmaya başladığınızda bu bölgenizden daha çok yağ kaybedersiniz. Sıkı bir diyet ve spor programı ile yağlarınızdan kurtulmak sizin için çok daha kolay olur.

Bel çevresindeki yağlar hem kötü görünür hem de sağlık açısından oldukça tehlikeli olabilir. Araştırmalar sonucu bel ve karın etrafındaki yağlanmanın kalp hastalıkları ve birçok sağlık problemi ile ilişkili olduğu ortaya çıkmıştır. Fazla kilolu olmayanlarda dahi bel bölgesinde yağlanma olabilir ve bu yağlanma kontrol altında tutulamayacak durumdaysa kesinlikle önlem alınmalıdır. Fazla yağlarınızdan kurtulmak için öneriler sizleri bekliyor.

Fazla Karbonhidratlı Beslenmekten Kaçının

Karbonhidratlar, vücudun kolay ve hızlı şekilde enerjiye dönüştürebildiği besin öğeleridir. Bu nedenle vücut yağ oranını azaltmaya çalışan kişiler tarafından dikkatli tüketilmelidir.

Önemli karbonhidrat kaynakları şekerli gıdalar, pirinç,buğday ve diğer tahıllar, bakliyatlar, patates ve meyveler olarak özetlenebilir. Bunlar temel kaynaklardır. Ancak bizlerin hayatımıza fazladan aldığımız karbonhidratlar arasında en tehlikelileri hazır market gıdaları, paketli ürünler, meyve suları,kola vb. hazır reçeller, unlu mamüller, tatlılar ve bunlar gibi rafine şeker içeren ürünlerdir.Bu ürünleri hayatınızdan uzaklaştırırsanız yağlarınızdan da kurtulabilirsiniz.

Proteini Artırın

Türk mutfağımızın temelinde karbonhidratlı besinler yer alır. Karbonhidratı azaltmak için mutfağımızdaki yemeklerimizi kontrollü tüketmeliyiz.Vücutta besinlerin sindirimi sırasında enerji harcanır buna besinlerin termik etkisi denir. Ve proteinlerin termik etkisi daha fazladır sindirilirken daha çok enerji harcanır. Bizlerde evde ve dışarıda rahatça tüketebileceğimiz proteinli besinleri tercih etmeliyiz. Örneğin tavuk eti, kırmızı et ve protein bakımından zengin diğer gıdalar (mercimek, kuru baklağiller, süt, peynir, yoğurt, yumurta vb)

Egzersiz Yapın

Spor hayatının her anında çok önemli olduğu gibi kilo vermek ve yağ yakmak adına da çok önemlidir. Araştırmalar sonucunda bölgesel zayıflama diye bir durum mümkün olmadığından sadece göbek egzersizlerin göbek yağı eritme de çok etkili olmadığı gözlenmiştir ve aerobik egzersizlerin yani yürüyüş, koşu, yüzme, bisiklet vb karın bölgesinde yağlarda daha fazla azalmaya sebeb olduğu gözlenmiştir.Spor kilo kontrolü için çok önemlidir. Hayatınızdan sporu eksiltmeyin.

Bol lifli beslenin

Genellikle, diyet lifi tüketmenin zayıflamaya yardımcı olduğu düşünülür. Evet bu doğrudur. Lifli besinler yemeklerin mide ve ince bağırsağınızdan çıkış hızını önemli oranda azaltır ve besinlerin sindirimini ve absorbe edilmesini yavaşlatır. Bu sayede kendimizi daha uzun süre tok hissetmemizi sağlar ve iştahımızı azaltır.Daha fazla lif almanın en iyi yolu meyve ve sebze gibi bitkisel gıdaları daha fazla tüketmektir. En çok lif içeren gıdalar: yulaf, baklagiller, meyveler sebzeler ve keten tohumudur.

Dyt. Nimet PETEK