Her geçen gün, sizi hızlı zayıflatacağını iddia eden yeni bir diyet moda oluyor. Haftada 1 kilo vermek ister misiniz? bunun için günde kaç kalori vermelisiniz?  makalemizde kilo verme hedefinize ulaşmak için günlük almanız gereken kalori miktarını bildirdik.  “ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi” insan vücudu için en doğru zayıflama şeklinin, haftada 500 gr.-1 kilo verebileceğiniz dengeli ve yavaş bir kilo verme programı olduğunu bildiriyor. Bu yaklaşım tarzını benimseyip böyle zayıflayanların, hızlı kilo verenlere nazaran, kilolarını daha iyi muhafaza ettikleri, verdiği kiloyu tekrar almadıkları bildiriliyor.

Günlük Kalori İhtiyacı

Günlük almanız gereken kalori ihtiyacı boy, kilo, yaş, cinsiyet ve aktivite düzeylerine göre değişkenlik gösterir. 2010 Amerikan diyet rehberine göre, yetişkin kadınlar günde 1600-2400 arası kalori almalıdır.
Yetişkin erkeklerin kalori ihtiyacı ise 2.000-3.000 civarıdır.
Bildirdiğimiz rakamların minumumları az hareket edenleri, kadınlarda 2.400, erkeklerde 3.000 olarak bildirdiğimiz maksimum tutar ise aşırı aktivite yapanları içerir.
Doğru bir beslenme programı için besin değeri düşük, kalorisi yüksek yiyecekler yerine besleyici fakat kalorisi düşük gıdalara yönelmelidir.
Bunun için sofranızda daha fazla kepekli tahıllara, meyve ve sebzelere yer açın, doymuş yağlardan, işlenmiş yiyeceklerden ( markette satılan paketlenmiş ürünler, fast food yiyecekler, gazlı içecekler vb) uzak durun.

1 kilo vermek için kaç kalori yakmalı?

500 gram 3500 kaloriye tekabül eder, bu durum haftada 1 kilo vermek için, bir hafta boyunca günde 1000 kalori yakmanız gerek demektir.
Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü, kilo vermek isteyen kadınlara günde 1,000- 1200, erkeklere ise günde 1.200 1.600 kalorili içeren bir diyet öneriyor.
Ayrıca 75 kilo ve üzeri kadınlara ise mutlaka rutin olarak günlük egzersiz yapmaları bildiriliyor.
Bildirdiğimiz miktarlarda kalori alıyor fakat kendinizi aşırı aç hissediyorsanız, kalori miktarını 100-200 kadar artırabilirsiniz.
Uzman doktor gözetiminde olmadan asla 800 kaloriden az olan diyet listelerini uygulamayın!

Zayıflamayı başarmak için, düşük yağlı süt ürünlerine geçiş yapın, kümes hayvanları ve balık gibi yağsız protein kaynaklarını tercih edin.
Marketten alıp tüketeceğiniz gıdaların üzerindeki kalori oranlarına dikkat edin, kalorisi yüksek olan yiyeceklerden kaçının.
Zayıflamak için spor yapın
Yediğiniz yiyeceklerde aşırı kalori kısıtlamasına gitmek yerine, kendinize bir egzersiz programı belirleyip buna uyun. “ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi” kilonuzu korumak için
günde 150 ile 300 dakika arası, hızlı yürüyüş gibi orta yoğunlukta bir egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor. Yeni bir sporu yapmaya karar verdiyseniz günlük 10 dakika ile başlayıp, kademeli olarak artırın.
Yürüyüş, yüzme, kas güçlendirme faaliyetleri gibi aerobik aktivitelerden dilediğinizi seçip, buna yönelin. 1 saat aerobik veya eliptik bisiklette yürüyüş 520 kalori yakmanızı sağlayacaktır.
1 saat yüzme 446 kalori, hızlı tempoda yürüyüş ise 372 kalori yaktıracaktır.
Haftada 1 kilo zayıflamak için günde 1 saat spora devam edin, ve kalori alımını azaltın. Aşırı kilolu iseniz, altı ay içinde vücut ağırlığından yüzde 5 ila 10 oranında kaybederek kalp hastalığı riskini azaltabilirsiniz.
Yiyeceklerin ve içeceklerin kalori miktarlarını öğrenip, mutlaka buna göre beslenin.

İlgili Konular

Yiyeceklerin Kalori Cetveli Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.