Onlar her zaman formdalar… Hayranlıkla izlediğimiz Hollywood kadınları yaz/kış kusursuz vücutlarıyla kıskandırıyor. Tabii ki mükemmel görünmek adına hayatlarının ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsiniz. Peki, Cameron Diaz’dan Keira Knightley’a, Jennifer Aniston’a kadar bu güzel kadınların nelerden vazgeçtiklerini ve hangi alışkanlıklarını azalttıklarını bilmek ister misiniz?

Atıştırmalık olarak bademi seçin: 

Badem Hollywood kadınlarının en önemli atıştırmalıklarından biri. Tabii ki, sınırlı sayıda. Uzmanlar badem tüketiminin günde bir avucu geçmemesi gerektiğini belirtiyor. Jennifer Aniston ara öğünde bademle birlikte elma yemeyi tercih ederken, Kate Hudson yanına pirinç krakeri ekliyor. Sonuçta badem içeriğindeki lifler, vitaminler ve doymamış yağ asitleriyle spor sonrası hızlı enerji gereksinimini karşılıyor.

Kendinizi bitter çikolatayla şımartın: Pek çok diyette haftanın bir günü istediğinizi yemeyi serbest bırakıyor. Bazıları da bu ‘serbest günü’ haftanın her gününe yaymayı uygun görüyor. Örneğin, çikolatanın gerçek bir süper besin olduğunu söyleyen Cameron Diaz, her gün küçük bir parça çikolata yemeden duramayanlardan ama bir farkla, onun tercihi yüzde 60’ kakaodan oluşan bitter… Üstelik güzel yıldız bitter çikolatanın güzelleştirdiğinin ve kırışıklıklarla savaştığınnı da bilincinde.

Alkolde seçici davranın: Pek çok kadın gibi Jennifer Aniston, Kate Hudson ve Gwyneth Palthrow da Meksika’nın kült içeceği Tequila ailesinden Margarita’yı tercih ediyor. Hatta Paltrow içeciğine şeker içermeyen salatalık atmayı da ihmal etmiyor.

Sigaradan uzak durun: Sağlık tutkunu Hollywood yıldızlarından bunu beklemezdik. Öyle ki, kafayı sağlıklı yaşama takmış Gwyneth Paltrow’un haftada bir kez de olsa, sigaradan vazgeçemediğini biliyoruz. Bayan Hudson da şimdilik sigarayı bırakmayı düşünmüyor. Kısa bir süre önce sigarayı bırakan Cameron Diaz günde en az 20 sigara içiyordu. Fitness Jennifer Aniston’ın da yıllarca sigara kullandığı biliniyor.

Suyu bol bol için: Cameron Diaz sabah uyandığı andan itibaren bir büyük şişe suyu bitirdiğini söylemişti bir röportajında. Suyun önemini biz yıllardır yazıyoruz, uzmanlar da söylemeye devam ediyor. Günde en az iki litre su içmek hem oldukça sağlıklı hem de yağları erittiği kanıtlanmış bir gerçek.

Milliyet / Nilüfer Pazvantoğlu