Kilo alma endişesiyle hurma yemeyenler dikkat! Bu lezzetli meyve kanser başta olmak üzere birçok hastalıktan koruyor. Hurma kilo aldırır mı?

Takvim’de yer alan habere göre iftar sofralarının baş tacı hurma, besin değeriyle her derde deva oluyor. Hurmanın kanseri tedavi edici özelliği olduğunu belirten uzmanlar, “Bu lezzetli meyve vücudu temizler, kalp sağlığını korur, hafızayı güçlendirir, tansiyon ve diyabete iyi gelir” diyor. Uzmanlar, hurmanın diğer yararlarını şöyle anlatıyor…

YÜKSEK LİF İÇERİYOR

Çok yüksek oranda lif içeren hurma kanserle savaşıyor. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüs kanserlerine karşı da önemli rol oynuyor.

Hurma ve Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır? Tıklayın!!!

Hurma kilo aldırır mı?

Hurma kilo aldırır mı?

VÜCUDU TEMİZLER

Antioksidan görevi görüyor. Damar ve kalp tıkanıklarını engelliyor. Bunun yanı sıra yaşlanmadan kaynaklanan hastalıklardan koruyor. Hafızayı güçlendiriyor. A vitamininin bir türü olan ve tüketildiğine retinale dönüşen karoten içeriyor. Bunun dışında beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.

hurma kilo

hurma kilo

KANSIZLIĞA İYİ GELİR

Kansızlığa karşı şifa olan hurma, içerdiği demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini dengeliyor. Günde birkaç tane hurma tüketmek fayda sağlıyor. Ayrıca karaciğerin en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında B1 ve B2 vitaminleri geliyor. Bu vitaminler hurmada fazlasıyla bulunuyor. Karaciğerin güçlenmesini ve görevini sağlıklı bir şekilde yapmasını sağlıyor. Bunun yanında sarılık hastalığını engelliyor.

Hurmanın kalorisi nedir?

Orta boy bir adet hurma yaklaşık 45 kaloridir. Diyet dönemindeki bir insan günde ortalama 1200-1500 kalori almalıdır. Bunu göz önünde bulundurarak hurma tüketiminin ayarlanması gerekir. Ortalama değer vermek gerekirse, günde 5 adet orta boy hurma yiyebilirsiniz. (diyetebasliyorum.com)

Hurma diyete uygun mudur?

Evet, hurma diyete uygun bir meyvedir. En başta, doğal yoldan tatlı ihtiyacını karşılar ama miktarına özel gösterilmelidir. Eğer, kilo vermek için diyet yapıyorsanız ara öğünlerde hurma yiyebilirsiniz. Örneğin, 3 adet orta boy hurma ve 1 su bardağı tam yağlı sütle ikindi vakti ara öğün yaptığında ortalama 250 kalori alırsınız. Bu sizi uzun süre tok tutar ve tatlı krizlerinin giderilmesine yardımcı olur.  (diyetebasliyorum.com)

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, hem oluşan tatlı isteğini bastırır hem de içerdiği yüksek oranda lif sayesinde oluşabilecek olan kabızlık riskini azaltır ve içerdiği vitamin ve mineraller açısından sağlık için faydalıdır. Fakat hurma tüketilirken dikkatli olunmalı, şeker içeriği yüksek olduğu için miktar abartılmamalıdır.