Online diyet faydaları neler? Gelişen mobil uygulama dünyasıyla beraber sağlık odaklı uygulamaların bir hayli arttığını görüyoruz. Şu anda milyonlarca kişi sağlık uygulamalarını aktif bir şekilde kullanıyor.

Gelişen akıllı telefon dünyası ve sayısız mobil uygulama sayesinde artık tüm sağlık sorunlarımıza cebimizden çare bulabildiğimiz bir döneme geldik.

mHealth’in araştırmalarına göre mobil sağlık uygulamaları sayesinde 2016’da dünyada 40 milyon kişinin sağlığını cep telefonlarına emanet etti.

Sağlık uygulamalarında büyük artış

Mobile Health News‘ın araştırmalarına göre 2010 yılında online diyet ve sağlık aplikasyonlarının ilk olarak cep telefonlarımıza girerken 2016’ya gelindiğinde 40 binin üzerinde sağlık uygulaması seçeneğinin ceplerimizde yer aldı. Hekimlerin sağlık uygulamaları sayesinde hastalarına ulaşma oranının ise daha kolaylaştı.

online diyet

online diyet

Araştırmaya göre, 2016’da sağlık aplikasyonlarının indirilme oranının dünyada 1 milyar kat artarak 40 milyon olacağının öngörülürken, 2017’de ise giyilebilir teknolojilerin kullanımı tavan yapacak.

Özellikle mobil diyet uygulamaları sayesinde diyet yapan hastaların sıkı takibinin yapılabiliyori, yurtdışında yaşayanların, yoğunluk ya da mesafe nedeniyle yüz yüze görüşmeye zamanı olmayanların da artık online diyet programlarıyla birlikte sağlıklı beslenme ve diyet anlamında iyi hizmetler alabiliyor.

Online diyetin faydaları neler?

  • Sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo kaybetmek isteyenler için iyi bir uzman tarafından kişiye özel her günü ayrı planlanmış sıkılmayacağınız beslenme planları hazırlanır
  • Online uygulama ile yediklerinizin günlüğünü tutarak kontrollü bir şekilde diyet yapabilmenizi sağlar
  • Beslenme günlüğü tutup diyetisyeniniz tarafından her öğününüze yıldız ve değerlendirme almak motivasyonunuzu artırır
  • Gerçek porsiyon kontrolü: tükettiğiniz besinlerin miktarının değerlendirip sıkı takip ile sizi destekler
  • Zamandan tasarruf sağlar

Kaynak: shiftdelete.net