Patates içeriğinde protein, lif, potasyum, A, B,C gibi pek çok vitamin ve mineral bulunduran bir sebzedir.  Peki patates zayıflatır mı? patatesin kilo vermeye etkisi var mı? buna gönül rahatlığıyla evet diyebiliriz,  hatta size verdiğimiz haşlanmış patates diyeti ile zayıflama listemize uyarak günde yarım kilo verebilirsiniz. Patates diyeti şok diyetlerdendir ve asla doktora danışmadan yapılmamalıdır.
patates kilo verdirir mi?
100 gram patatesin kalori miktarı sadece ve sadece 77’dir. Günlük almamız gereken kalori miktarının 1800-2000 civarı olduğunu düşündüğünüzde bu rakamın ne kadar az olduğunu görebiliriz. Patates karbonhidratı yüksek bir sebze olmasına karşın lif zengini de bir sebzedir. Lifli gıdalar bağırsakları çalıştırır, tok tutar çabuk zayıflamaya yardımcı olur. Patateste bulunan fotokimyasallar metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımını sağlar, sindirimi kolaydır, kabızlığı önler, ödem attırır, bağırsakları temizler.. Hatta kabız olan kişilere bol bol haşlanmış patates yemesi önerilir.

Bildirdiğimiz bu diyet listesi tek tip beslenmeye dayalıdır, haşlanmış patates diyeti pek çok vitamin ve mineral kaybına yol açabileceğinden multi vitamin hapı alarak bu açığı kapatabilirsiniz. Ayrıyetten diyet boyunca günde en az 1 saat yürüyüş yapmanız ve 2-2,5 litre su içmeniz, ara öğünlerde şekersiz yeşil çay tüketmeniz yağ yakımını kolaylaştıracaktır.Yeşil çay yağ yakımına yardımcı içeceklerdendir, pek çok kanser türünü de iyileştirici etkisi vardır. Zayıflatmaya faydası ise hepimizin malumudur. patates_diyeti

Patates diyeti nasıl yapılır?
Kahvaltı
1 bardak süt

Öğle Yemeği
280 gram haşlanmış patates püresi

Patates Diyet Listesi İle 3 Günde 5 Kilo Tıklayınız

Akşam Yemeği
280 gram patatesten sebzeli patatesli salata

Patatesin Besin Değer Tablosu

Normal Patates (100 gram)
Kalori  Karbonhidratlar   Şeker
77        17 gram                   0.8 gram

Küçük Patates (170 gram)
130     30 gram                   1.3 gram

Orta Boy Patates (213 gram)
163      37 gram                    1.7 gram

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.