Beslenme ve diyet konusunda uzman olan Taylan Kümeli, fazla kilolarından sıkıntı yaşayan, zayıflamakta zorlanan ve formunu nasıl koruması gerektiğini bilmeyen ancak öğrenmek isteyenler için nasıl zayıflamak gerekir ve zayıf kalınır bunlardan bahsetti. Taylan Kümeli’nin dilinden dökülen zayıflama önerilerini sizler için sayfamızda yer vermek istedik. Sağlıklı bir zayıflama sürecine girmek istiyorsanız bu önerileri kesinlikle kulak arkası etmemenizi tavsiye ederim. Beslenme ve Diyet Uzmanından zayıflamanın sırlarını öğrenmek için yazımızın devamını da okumalısınız…

Her zaman kayda değer önerilerde bulunan Taylan Kümeli, beslenme ve diyet konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini katılmış olduğu bir televizyon programında açıkladı. Nasıl zayıflarım? Sağlıklı zayıflamak için ne yapmalı? Zayıflamaya yarayan yiyecekler nelerdir? Kilo vermek için nelere dikkat edilmeli? İşte bu ve daha fazla sorunun cevapları.

Malum kış ayları kiloların en fazla alındığı aylardır. Taylan Kümeli kış mevsiminde fazla kiloları vermek için çavdar veya tahıllı ekmek tüketilmesini öneriyor. Kahvaltıya oldukça önem verilmesi gerektiğinden bahseden Kümeli, çayın açık olmak şartı ile istenildiği kadar içilebileceğini söyledi. Her gün saat kaçta uyanırsanız uyanın muhakkak kahvaltı yapmalısınız. Kahvaltı öncesi ise bir bardak ılık su içmeyi ihmal etmeyin. İsterseniz ılık suyun içine bir dilim limon veya elma ya da bir miktar tarçın ve bir çay kaşığı elma sirkesi koyup beklettikten sonra içebilirsiniz.

Kahvaltıdan 2 saat sora 1 adet yeşil elma ve 5 adet fındık yenmelidir. Bu sizin kahvaltı sonrası ara öğününüz olacaktır. Öğle yemeği için ise Kümeli, çorba ve salataları öneriyor. Ancak salatanın içinde havuç, patates ve mısır kesinlikle bulunmamalıdır.

Öğle sonrası ara öğünde ise 1 çay kaşığı tarçınlı zencefilli laktozsuz süt, 1 adet diyet bisküvi ya da yarım dilim tost tercihlerini arasında yer alabilir. İsterseniz yeşil elma ve bademle de öğle sonrası ara öğünü atlatabilirsiniz.

Akşam yemeği için ise haşlanmış tavuk, et, balık, kepekli makarna, yeliş salata tercih edilebilir. Akşam yemeğinden iki saat sonra bir porsiyon meyve ve bir çay bardağı kefir içilebilir.

Taylan Kümeli gün içerisinde en çok su tüketimine önem verilmesini öneriyor. Muhakkak günde 3 litre su içilmelidir.