Vejeteryanlar et yiyemiyor, bir vejeteryen olarak nasıl kilo alacağım diye endişe etmeyin! vejeteryan kilo alma rehberi makalemizde vejeteryanlar nasıl kilo alır? konusundaki tavsiyelere uyarak kısa sürede ideal kilonuza kavuşabilirsiniz.Vejeteryanlar genelde meyve, sebze ve tahıl yerler, süt ürünleri ve yumurta yiyenleri de mevcuttur.

İlk başta vejeteryanlik ile veganism arasındaki farkdan bahsedelim.
Bir vejeteryan sığır eti, kümes hayvanları, balık, ve bunun gibi tüm et çeşitlerinden uzak duran insan demektir, vegan besleme tarzını benimseyenler ise vejeteryanlerden bir tık daha seçicidir. Veganlar süt ürünleri (süt, yoğurt, tereyağı) ve yumurta gibi hayvanlardan gelen hiç bir yiyeceği yemezler.
Bunun yerine, tahıllar, barbunya, nohut vb tohumlar, kuruyemiş, baklagiller, soya, meyve, sebze ve yağlarla beslenmeyi tercih ederler.vejeteryan_kilo_alma_rehberi (1)

Günlük kalori ihtiyacınızı hesaplayın
Kaloriler yiyeceklerin verdiği enerji miktarlarıdır, ya hareket ederek aldığımız kaloriyi yakıt olarak kullanırız, veya bedende yağa dönüşüp, kilo yaparlar.
Kilo vermeye çalışırken aldığınızdan daha çok kalori yakmalısınız, kilo almak isterken ise harcadığınızdan daha çok kalori almalısınız.
500 gram 3500 kaloriye eşittir. 3500 kalori alıp yakmazsanız, 500 gram kazanırsınız.
Kalori ihtiyacı yaş, cinsiyet, boyun uzunluğuna ve yapılan fiziksel aktivitelere göre değişir.
Her gün 500 kalori fazladan tüketerek 1 haftada 3500 kalori ekstradan almış
olursunuz, bu da size hafta yarım kilo, ayda 2 kilo kazandırır.vejeteryan_kilo_alma_rehberi (2)

Pizza,patates kızartması,hamur işleri, hamburger gibi boş kalorileri değil, sağlıklı kalorileri tercih edin. Kilo alma sevdası uğruna sağlığınızla oynamayın!
Ara öğünleriniz avokado, fasulye çeşitleri, kuru yemiş, fındık, fıstık ya da badem ezmesi gibi iyi yağlar içeren besinlerden oluşsun.
Su içmek yerine kilo almanızı sağlayacak meyve suları, proteinli içecekler, smoothieler tüketebilirsiniz.
Garnitürlerini de çeşitlendirip, yüksek kalorili hale getirebilirsiniz, mesela meyve ve sebze salatanıze zeytinyağı, kuruyemiş ve kalorisi yüksek çeşitli yiyecekleri ekleyebilirsiniz.vejeteryan_kilo_alma_rehberi (3)

Kaş inşaası için protein bakımından zengin yiyecekler yiyin. Daha fazla kasa sahip olmanız demek, kolay ve hızlı bir şekilde kilo almanız demektir.
Proteinin sadece et ve et ürünlerinde olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Badem, yeşil mercimek, ıspanak, brokoli, kabuklu fıstık, yulaf, bezelye, avokado, pirinç, nohut, kaju, tam tahıllı ekmek, bulgur önemli bitkisel proteinler arasında yer alır.vejeteryan_kilo_alma_rehberi (5)

Karbonhidrat alımını artırın.
Kilo vermeye çalışan kişilerin karbonhidratlardan uzak durmaya çalıştığını duymuşsunuzdur. Bunun nedeni karbonhidratlı yiyeceklerin genelikle yüksek kalorili olmasıdır.Karbonhidrat bakımından zengin gıdalar, midenizi şişirmeden istediğiniz kaloriyi almanıza yardımcı olabilir.
Kilo almak için günlük beslenmenizde pilav, makarna ve tam buğday ekmeği gibi karbonhidrat içeren gıdalara yer açın.vejeteryan_kilo_alma_rehberi (8)

Gün boyunca altı küçük öğün yiyin
Şayet çabuk doyan bir insansanız, bir vejeteryan olarak 3 ana öğünle kilo almakta zorlanırsınız.Bunu aşmak için günde 6 kez az az yiyin.
6 öğünde de doyana kadar yemek zorunda değilsiniz, kalori açısından zengin gıdalarla beslenin kafi.vejeteryan_kilo_alma_rehberi (6)

Bu 6 öğün arasında ara öğünleriniz olsun.
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, bir avuç kuruyemiş kısa sürede kilo almanızda büyük rol oynar.

Vejeteryan olarak et ve et ürünleri yemiyor fakat süt, yumurta gibi hayvanlardan gelen
yiyecekleri yiyorsanız, bu gıdalardaki protein ve kaloriden yararlanabilirsiniz.
Örneğin kendinize meyveli sütlü smoothieler hazırlayın, menemen yapın, sütlü tatlılar yiyin.

İlgili Konular

1 Ayda 10 Kilo Almanın Yolları

Kilo Alma Diyeti İle 2 Haftada 6 Kilo Alın  İçin Tıklayınız

Kilo Aldıran 3500 Kalorilik Diyet Listesi Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

vejeteryan_kilo_alma_rehberi (9)