Bebek sahibi olmaya hazırlanan ebeveynlerin en tatlı telaşlarından biri, eve katılacak yeni üyeye güzel bir oda hazırlamaktır. Bebek odasında kullanacağınız mobilyalar ve malzemeleri, yetişkinlerinkinden farklı olarak biraz daha özenli seçmekte fayda var. Hem sizin için hem de bebeğiniz için zararsız ve kullanışlı tercihler yaparken aynı zamanda huzur dolu cıvıl cıvıl bir atmosfer yaratmak bazen çok da kolay olmayabiliyor. Hemen herkesin aklına takılan konulardan biri olan bebek odasında duvar kâğıdı kullanımı hakkında paylaşacağımız önerilerden sonra daha kolay verebilirsiniz.

Sağlıklı mı?

Bebek odalarına alınan her üründe ebeveynlerin ekstra hassas davranmaları gerekir. Bu açıdan baktığımızda dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında, tercih edeceğiniz duvar kâğıdının %100 silinebilir olması, kanserojen madde içermemesi, küf, kir, nem tutmaması ve anti-bakteriyel olması sıralanabilir. Kağıt tabanlı duvar kağıtları bu kriterleri karşıladığından, genelde bebek ve çocuk odaları için bu duvar kağıtları tercih edilir. Ancak üretici firmayla konuşulup aradığınız kriterleri teyit ettirmeniz, bebeğinizin sağlığı açısından son derece önemlidir.

bebek_odasi_duvar_kagidi_modelleri

Uzun Ömürlü Kullanım

Duvar boyası yıllar içinde kirlenen bir maddedir. Her zaman temiz bir görünüm sağlamak için birkaç yılda bir yenilenmesi gerekir. Duvar kâğıdı ise günümüzde birçok avantajı beraberinde getiriyor. Kolayca silebileceğiniz, leke tutmayan birçok duvar kağıdı çeşidi mevcut. Çocukların bebeklik dönemlerinde eline aldıkları kalemlerle duvarları boyama ihtimalini göz önüne alırsanız duvar kâğıdı, çocukluk dönemine gelene kadar iyi bir tercih olabilir. Aynı zamanda duvar kağıdı döşenirken dikkat edilmesi gereken bir nokta, odanın hangi duvarının en çok güneşe maruz kaldığıdır. Eğer duvar kâğıdı kaplattığınız duvar tamamen güneş alıyorsa zaman içerisinde renginde hafif değişiklikler olması mümkündür. Bu da duvar kağıdının bir dezavantajı olarak görülebilir.

bebek_odasi

Renk ve Desen Seçimi

Odanın tamamında ya da seçtiğiniz birkaç duvarda duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Yeni doğan bebek odasında genelde açık tonlar tercih edilir. Ancak odaya renk katması açısından pastel renkleri tercih ederek yumuşak ve samimi bir atmosfer yaratabilir ya da daha canlı renkler tercih ederek odaya hareketlilik katabilirsiniz. Desen seçimi konusunda karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Kabartmalı desenler, çizgi film karakterleri, gemici desenleri ya da rengarenk çiçekler. Bu kararı verirken bebek mobilyalarınıza ya da çarşaf takımlarına göz atabilir, desen ve rengi diğer aksesuarlara ve mobilyalara uygun şekilde seçebilirsiniz. Desenli duvar kâğıdının bir avantajı, lekeleri daha az gösteriyor olmasıdır.

Kaynak: blog.gittigidiyor.com