Yazın başlamasıyla birlikte evimizi istila eden karıncalardan kurtulmak için bir kaç yöntem var. Pudra ile olan yöntem en etkili yöntemdir…

1- Pudra (pudranın cinsi hiç önemli değil):

Karıncalardan kurtulmak için en etkili yöntemdir. Karıncalarının yolunun üzerine dökerseniz karıncalar yön duygularını kaybedeceklerdir. Duvarda yürüyen karıncalar için elinize bir miktar pudra dökerek karıncaların dolaştığı duvara sıvayın toz duvara yapışacaktır. Karıncalar üzerinden geçemeyecek ve yönlerini bulamayacaklardır. Yuvalarına pudra dökünüz ve elinizle de iyice bastırınız bir daha yuvadan çıkamayacaklardır.

2- Raid marka karıncalar için sıvı köpük marketlerde ve eczanelerde satılıyor. Marketler ezcanelere oranla daha uygun fiyata satıyorlar. Raid’in karınca için tabletlerinden kullandım. Üç gün boyunca karınca yuvasının önünde durdu ancak bir tek karınca dahi tabletin içine girmedi ve ölmedi.

3- Saksıların içindeki karıncalardan kurtulmanın ise tek bir yolu var. Saksıyı kendinden büyük bir kabın içine koyun ve saksıyı ağzına kadar suyla doldurun 4-5 saat bu şekilde kalsın. Sonra saksıyı sudan çıkartın süzülmesini bekleyin. Karıncaların tamamı boğularak yok olacaktır.

ev karıncası

İlgili Konular ;
Evimde karınca var…
Evimde kertenkele var!!!!
İmdat Evde Hamam Böceği Var
Evdeki fare..