Mutfağınızı sağlıklı yemekler pişirmek için uygun bir yer haline getirmek hiç de zor değil.

Mutfağınızı zehirlerden arındırma ve yeni temizlik alışkanlıkları edinmeniz için birkaç ipucu verelim. Mutfağınızı sağlıklı yemekler pişirmek için uygun bir yer haline getirin.

1. Plastiğe hayır
Ev düzenlemede kullandığımız plastik ürünler havamıza, yiyeceklerimize ve içeceklerimize zararlı kimyasallar bulaştırır. Özellikle mutfakta kullanmak için cam, seramik ya da paslanmaz çelik gibi daha iyi ve güvenli tercihler yapmalıyız. Alışverişe çıktığınızda da plastik ambalajları tercih etmeyin, illa almak zorunda iseniz geri dönüştürülebilir olanlara yönelin.

2. Yapışmaz tavalardan kurtulun
Yapışmaz tavalar son derece toksik kalıcı kimyasallar ile kaplıdır ve doğada yok olmaz. Perflorooktan asit (PFOA), Teflon yapmak için kullanılan bir kimyasal kanserojendir. Benzer kimyasalların böbrek ve karaciğer hasarlarına ve üreme bozukluklarına sebep olduğu kanıtlanmıştır. Üreticiler bahsi geçen kimyasalların yiyeceklere bulaşmasının mümkün olmadığını söylese de yüksek ısı ya da yüzeyin gördüğü hasarlar buna kolaylıkla sebep olabilir. Yemekleri pişirirken daha sağlıklı alternatiflere yönelin; cam, seramik, paslanmaz çelik gibi…

3. Temiz gıda yiyin
Organik gıda yemek, en sağlıklı meyveler, etler ve sebzeleri aldığınızdan emin olmak için en kolay yoludur. Organik gıda tüketmenin maliyeti daha fazla ama sağlığınızı düşündüğünüz zaman, değmez mi?

4. Evde böcek ilacı kullanmayın
Pestisitler ve zehirlerin, çoğu durumda, zararları faydalarından daha çoktur: astım, hiperaktivite ve davranış sorunları, kanser, öğrenme güçlüğü, üreme bozuklukları ve beyin gelişiminde tehlikeli etkilere sahiptirler. Erzaklarınızı doğru şekilde saklar iseniz ilaç kullanmanızı gerektirecek böceklenmelere de gerek kalmayacaktır.

5. Yeşil ve sağlıklı temizlik
Pırıl pırıl ama toksiklerden uzak bir mutfak için bulaşıklar ve yüzey için, arkasında kötü kimyasallar bırakmayan yeşil temizleyiciler kullanın. Bakterileri önlemek için mutfakta sanitasyon, hidrojen peroksit ya da çay ağacı yağı kullanarak elde edilen bir temizleyici yetecektir.