Kapaksız raf tasarımları hoşunuza gidiyor ancak tasarım konusunda zorlanıyor musunuz? ‘Tablo gibi görünen mutfak rafları herkesin hayali ama bakımını üstlenemem’ diyenlerdenseniz sizinle paylaşacağımız açık raf kullanmanın püf noktalarını dikkatle okuyun. İnanın, tahmin ettiğinizden çok daha kolay olacak.

1. Cam Kavanozlardan Yararlanın

Kuru ürünleri büyük cam kavanozlarda saklayın. Mesela makarna, pirinç, mercimek ya da kuru meyvelerinizi geniş cam kavanozlara koyabilirsiniz. Her şeyi görmek işinizi kolaylaştırıp sizi yemek yapmaya motive edeceği gibi cam kavanozlar mutfağınıza şıklık katacaktır.

2. Raf Düzenleyiciler Kolaylık Sağlıyor

Tabaklarınızı düzenli ve temiz tutmanın en kolay yollarından biri, raflara konulan bölme sütunlarıdır. Tabakları üst üste yığmak yerine bu sütunları kullanarak istediğiniz tabağı kolayca seçebilirsiniz.

acik_raf

3. Tezgah Üstü Asma Rafları Deneyin

Mutfak tezgahınızın üzerine yaptıracağınız birkaç asma raf size hem büyük kolaylık sağlar hem de dekoratif bir hava yaratır. Mesela tam ocağınızın yanına ahşap bir asma raf yaptırıp üzerine baharatlarve yağ şişeleri koyabilirsiniz. Ne de olsa yemek yaparken bu malzemelere sıklıkla ihtiyaç duyuyor olacaksınız.

4. Simetriye Dikkat!

Simetri ve kontrast güzel bir tasarımın olmazsa olmazlarındandır. Raflarınızı simetrik bir şekilde monte etmenin yanı sıra üzerine koyduğunuz eşyaların da simetrik bir şekilde yerleştirildiğine emin olun. Aynı şekilde doğru yaratılmış bir kontrast, göz alıcı bir manzara doğurur. Diyelim ki masmavi bir yemek takımınız var. Bu halde bu takımı dizeceğiniz rafların sıcak renklerde olması (kırmızı, turuncu, sarı gibi) ya da rafların bu renklerde bir örtüyle birleşmesi güzel bir sonuç ortaya çıkaracaktır.

5. İhtiyaçlarınız Elinizin Altında Olsun

Birçok kişi yemek kitaplarını ve tarif defterlerini kapaklı dolaplarda ya da çekmecelerde saklar. Oysa lavabonuzun üzerine bir raf yapıp kitapları hemen elinizin altında bulundurmak hem zaman kazandırır hem de şık bir tasarım fikri olarak değerlendirilebilir.

mutfak_raflari

6. Hem Raf Hem Masa

Rafları her zaman yukarılara monte etmenize gerek yok. Özellikle de mutfağınızda yeteri kadar alan varsa açık konsol gibi bir rafı hem tencerelerinizi sergileyebileceğiniz hem de üzerinde yemek yiyebileceğiniz bir masa olarak kullanabilirsiniz.

7. Raf Kancaları Kolaylık Sağlıyor

Herhangi bir rafı birden çok işleve sahip hale getirmek için alt kısmına kancalar takabilirsiniz. Bu kancalara sıkça kullandığınız tavaları, yemek yaparken işinize yarayabilecek kaşık, maşa, kepçe ve diğer mutfak malzemelerini asabilirsiniz. Bu sayede temiz ürünler siz yemek yaparken her daim elinizin altında bulunacak. Bu da size zaman tasarrufu sağlarken mutfağınıza hoş bir görünüm kazandıracaktır.

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/ev-bahce-ve-ofis