Rutubet önleyici boya İç cephede her türlü nemli yüzey üzerine rahatlıkla uygulanabilir. Yağ ve alkid içermediğinden beyazlığını korur, sararmaz. Duvardan gelen nemi ve rutubeti bloke eder, küf ve bakteri üremesini engeller. Hızlı kurur. Alkali direnci çok yüksektir, dökülmez. Yüzeye astarsız mükemmel bir yapışma sağlar. Binalarda, özellikle su basmanı seviyesindeki nem ve rutubetin meydana getirdiği hasar ve dökülme problemlerinin çözümünde birebirdir. Rahatsız edici kokusu olmadığı için uygulamadan kısa süre sonra boyanan alan kullanılabilir.

Rutubet önleyici boya

UYGULAMA ALANI : Binaların iç kısımlarında, duvar ve tavanlara rahatlıkla uygulanabilir. İçinde bulunan özel katkılar nemle kürlendiğinden hafif ıslak ve nemli yüzeylere uygulanır. Özellikle yazlıklar, depo ve bodrum katlarında, tünel, mahzen ve kiler gibi yoğun nemli ve alkali ortamlarda kullanılır.
UYGULAMA ŞEKLİ : Yüzey Hazırlama: • Yeni boyanacak ince sıvalı yüzey üzerindeki fazla su, bir bez ile alınmalıdır. Eski boyalı yüzeylerde sağlam zemin elde edinceye kadar bir zımpara yardımıyla eski kabarmış dokular temizlenmeli, yüzey tozdan arındırılmalıdır.

Boyama: • Fırça veya rulo ile inceltilmeden uygulanır. Gerekirse %5-10 Dyoten 2000 İnceltici ile inceltilebilir. • 8 saat ara ile iki kat uygulama önerilir.

KURUMA SÜRESİ (25°C) : Dokunma kuruması 2-4 saattir. Uygulama kalınlığına göre bu süre değişebilir.

0,75 L ile 3-4,5 m2 alan boyanabilir. **     2,5 L ile 10-15 m2 alan boyanabilir. ***   15 L ile 60-75 m2 alan boyanabilir.

Antibakteriyel boya ne işe yarar ? Tıklayınız!

Rutubet önleyici boya

Rutubet önleyici boya

Evlerimizin özellikle kuzeye bakan cephelerinde ısı transferi nedeniyle duvar ya da tavanda su birikebilir. Bu da rutubet neden olur. Önlem alınmazsa bu birikinti küf ve mantar oluşumuna yol açar. Dış cephede mantolama yapılamıyorsa, iç cepheyi izole ederek rutubet oluşumunu uzun bir süre önleyebiliriz.

Rutubetli olan bölgede boya dökülmeleri oluşmuşsa öncelikle bu bölgeyi spatulayla kazıyın. Ardından 1,5 cm kalınlığındaki strafora yapıştırma harcı sürerek duvara yapıştırın.

Yapıştırdığınız straforun üzerini kapatmak için mala yardımıyla sıva harcı sürün.

Sıva harcını sürdükten sonra straforun duvardan düşmemesi için üzerine malayla sıva filesini yapıştırın.

Son kat sıva harcı kuruduktan sonra uygulama hatalarını azaltmak için sıva harcı sürülen yeri zımparalayın ve işlem yaptığınız yere yüzeyin emiciliğini azaltmak için astar sürün.

Astar uygulamasını yaptıktan sonra rulo fırçayla duvarı boyayın. Kuruduktan sonra ikinci katını sürün.