Vazolarınızda her zaman çiçeklerin renkli görünümünü görmek istiyorsanız bilmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Vazodaki çiçeklerin bakımında bazı önemli hususlara dikkat ederek çiçeklerin uzun süre hiç solmadan tutabileceksiniz. Vazodaki çiçeklerin solmaması için ne yapmamız gerektiğini hep birlikte öğrenelim…

Vazoya konulacak su miktarına gelince. Bir buket için ortalama yarım litre su yeterli olacaktır, bu iki su bardağına tekabül eder. Tabi buketiniz büyükse orantısal olarak ne kadar su koymanız gerektiğini kendiniz hesaplayabilirsiniz.

Burada önemli olan vazoya aşırı su koymamaktır. Dalları su altında bırakırsanız, dallar su içinde yumuşar ve çiçek su çekemez. Vazonun dibinde 4-5 parmak su olması idealdir, bu da zaten 2-3 bardak suya tekabül eder. Suyu hemen biter ya da kirlenir diye düşünebilirsiniz, ancak vazodaki suyu 3-4 günde bir değiştirirseniz bundan kurtulursunuz. Bu da çiçeğinizin ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Ayrıca çiçeğin suyun içinde kalan kısımlarındaki yaprakları temizlemek, 3 günde bir dalların altını 3-4 santimetre kadar bıçakla çarpaz şekilde kesin. Aynı zamanda kesme çiçek besinini suda eritebilirsiniz, bu işlem de vazodaki çiçeğinizin ömrünü uzatır.