Çörekler bence bizim damak tadımıza da çok uygun. Pişerken çok güzel kokuyorlar. Çay saatleri veya kahvaltı için tercih edebilirsiniz.

Tarçınlı Çörek Malzemeleri:
– 2 bardak beyaz un
– Yarım tatlı kaşığı tuz
– 3 çorba kaşığı şeker
– 1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
– 1 yumurta
– 50 gram tereyağı, oda sıcaklığında
– Çeyrek (¼) bardak süt

İçi için:
– 3 çorba kaşığı şeker
– 1-2 tatlı kaşığı tarçın
– 1 büyük tutam toz yenibahar, (istenirse)
– 1 tutam muskat (küçük hindistancevizi) rendesi, (istenirse)

– 9 çörek

Elde Yapılışı:
1. Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sütü ve yumurtayı karışıma ilave edip 8-10 dakika kadar yoğurun. Eğer gerekirse bu aşamada 1-2 kaşık daha un ilave edilebilir. Hamurunuz ele yapışmayan ve kolayca şekil verilecek kıvamda olacaktır.

2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sütü ve yumurtayı karışıma ilave edip 5-7 dakika kadar yoğurun. Eğer gerekirse bu aşamada 1-2 kaşık un ilave edilebilir. Hamurunuz ele yapışmayan ve kolayca şekil verilecek kıvamda olacaktır.

3. Hamuru düzgün bir beze haline getirin ve mutfak tezgahına alıp 30cm x 25cm ebatlarında bir dikdörtgen şeklinde merdaneyle açın. Hamurunuzun inceliği yarım (½) cm kalınlığında olmalı.

4. İç malzemesini hamurun üzerine eşit dağılacak şekilde serpin. 30 cm olan kenarlarda 2 cm kadar boşuk bırakırsanız rulo yaptığınızda hamurun yapışması daha kolay olur. Bu kenardan başlayarak hamuru rulo olacak şekilde sarın ve kapatma çizgisini alta getirin.

5. Keskin bir bıçak ile ruloyu 9 eşit parçaya kesip yağlanmış 20 cm x 20cm ölçülerinde bir kalıba (veya küçük kare borcama) 2 parmak aralıkla yerleştirin. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalandırın. Bu aşamada rulolar resimdeki gibi birbirlerine hafifçe değecektir.

6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Tarçınlı Çörek tarifi

Tarçınlı Çörek tarifi

40firinekmek