Merve Boluğur Makyajı

Merve Boluğur ekranların güzel yüzleri arasında yer alıyor. 7 adım Merve Boluğur makyajı nasıl yapılır? makalemizde safha safha bu ünlünün makyaj yapılışını anlatttık.

1.Adım
“maybelline new york affinitone fondöten 03 light sand beige” marka fondötenü cildinize sürerek makyajızınıza başlayın. Bu, nemlendiricili bir fondötendir.
Alnınıza, yanaklarınıza ve çenenize sürüp, elinizle fondöteni cilde dağıtın.
(bu renk tonunda herhangi bir fondöten de olabilir)

2.Adım
“Maybelline affinitone concealer 01 nude beige” marka concealerı göz altlarının yalnızca iç köşelerine uygulayın ve parmağınızla güzelce cilde yedirin.
Burun ucuna, burun, kemiğine, alnınıza, çenenize ve son olarak da dudak üstüne de biraz concealer sürün, makyaj süngeri cilde yedirin, böylece yüzünüze aydınlatma işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

3.Adım
Merve boluğur göz makyajı için Maybelline ny eye studio diamond glow “coral drama” paletinden 1,2 ve 4 numaralı rengi kullanacağız. 1 numara en açık, 2 si bir koyusu, 4ü de en koyusudur.
Göz far fırçanızı 2 numaralı renge batırıp, bütün göz kapağını bununla boyayın.
Bu renk hafif bakırlık içeren, altın rengi bir tondur, gözlerin iç köşelerine yani göz pınarı kısmına ise aynı paletin 1 numarasını yani en açığını kullanın.
Daha fazla metalik görüntü için,fırçayı su ile ıslatın ve yoğunluk istediğiniz, parlamasını istediğiniz yerleri aynı far renkleriyle aynı yerlere tekrar geçebilirsiniz.
Yine maybelline paletinden 4 numaralı rengi kirpik diplerine kalın eyeliner çeker gibi sürün. Sonra yumuşak bir far fırçası ile iyice dağıtın.
2 numaralı rengi kirpik diplerine sürün, daha sonra 4 numarala fara batırıp, rengi belirginleştirin.
1 numaralı rengi çok az alıp, kaşların altına sürün.

4.Adım
“Maybelline ny colossal go black” rimel ile tek kat olarak üst kirpiklerinize rimel sürün.
Yoğun dolgunlaştırıcı özellikte bir rimel olduğundan tek kat sürmeniz yeterlidir.
Alt kirpiklerinize ise maskarayı yalnızca dokundurmanız ince bir tek kat geçmeniz yeterli.

5.Adım
“Maybelline ny brow satin kaş kalemi medium brown” bu kaş kalemi 2 bölümden oluşuyor öncelikle kaşlarınızı Merve Boluğur kaşı gibi düz ve kalkık şekilde tarayın.
Kalem kısmıyla ise kaşların çıkış yönüne doğru, kaşınızdaki boşlukları doldurun, şekillendirin. Kendi doğal kaş renginize göre kullanacağınız kaş kalemi rengi değişiklik göstermelidir. Bu kalemin sünger kısmı ile sürdüğünüz kalemi dağıtın, böylece daha doğal bir görüntü yakalayın, son olarak kaşları fırça ile tarayıp son şekli verin.

6.Adım
“Maybelline ny affinitone peach” allık ile elmacık kemiklerinizin tamamını boyayın.
Maybelline ny eye studio diamond glow “coral drama” paleti 1 numaralı farı bu sefer elmacık kemiklerinin üstü olan şakak bölgesine, burun ucuna, alnınıza ve çeneye uygulayıp, yüze aydınlık bir görünüm kazandırın.

7.Adım
Merve Boluğur ruju olan Maybelline ny color sensational 547 ile dudaklarınızı boyayıp makyajınızı tamamlayın.

Merve Boluğur makyajı için kullandığımız ürünler ( aynı ürünleri kullanmanız şart değil, kozmetikçide bu ürünleri inceleyip, benzer renkte makyaj malzemesi kullanabilirsiniz)
“Maybelline new york affinitone 03 light sand beige” marka fondöten
“Maybelline affinitone concealer 01 nude beige marka” concealer
“Maybelline ny eye studio diamond glow “coral drama” paleti” far
“Maybelline ny colossal go black” marka rimel
“Maybelline ny brow satin kaş kalemi medium brown” kaş kalemi
“Maybelline ny affinitone peach” şeftali tonda allık
“Maybelline ny color sensational 547 ” marka ruj

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.