Yaşlanmak hiç birimizin istemediği kaçınılmaz son. 50 yaş ve üstü kadınlara makyaj önerileri makalemizde güzellikle ilgili bazı tüyolara yer verdik.

Canlı renkli rujlardan uzak durun.
Yaşla beraber dudaklarda kuruma ve kırışma başlar, canlı renkler dudaklarınızdaki kusurları daha belirgin hale getirir.
50 yaş ve üstüyseniz size önerimiz kırmızı, pembe gibi dikkat çekici, çok canlı rujlar yerine somon, nude rengi gibi daha soft renkleri tercih etmeniz.yasli_makyaji (1)

Kaş kalemi kullanabilirsiniz
Yaşla beraber kaşa renk veren pigmentlerde azalma görülür, ve kaşlarda dökülme de yaşanabilir. Kaş kalemi yahut, kaşlar için kozmetikçilerde satılan kaş farları ile kaşlarınızı doldurabilirsiniz.yasli_makyaji (2)

Likit fondöten tercih edin
40-50 yaşın üzerindeki kadınlar fondöten tercihini toz fondötenler yerine likit olanlardan yana kullanmalıdır. Bunun nedeni likit fondötenler, nemlendirici içeriğe sahiptirler, cildinizin kuru gözükmesini önlerler ve kırışıklıkları daha iyi kapatırlar.yasli_makyaji (4)

Krem Allık
Toz allıklar yerine krem bazlı allıklar sizin için ideal olanlardır. Yumuşak dokusuyla cildinize hızlı ve kolay nüfuz ederler.yasli_makyaji (7)

Kalem eyeliner
Belli yaştan sonra eyeliner çekmeye alışmak zordur.
Bu durumda kalem eyelinerlar imdadınıza yetişecektir.
Yalnız dikkat etmeniz gereken şu ki gözleriniz küçükse, kalemi gözünüzün içine çekmeyin, bu uygulama gözlerinizi olduğundan daha küçük gösterir.yasli_makyaji (3)

Doğru saç rengi
Ruhunuz genç olabilir fakat üzülerek söylüyoruz ki, her yaşın yakışanı var, yeşil, mavi gibi gençlerin tercih ettiği saç renkleri yerine size ağır bir hava katacak tonları tercih etmelisiniz.yasli_makyaji (8)

Dolgunlaştırıcı rimel
Yaşla birlikte yaşanılan bir sorun da kirpiklerin hacmini kaybetmesidir.
Piyasada satılan dolgunlaştırıcı rimeller işinizi görecek, kirpiklerinizi daha kalın ve uzun gösterecektir.

İlgili Konular

Yaşlı Gösteren Saç Renkleri ve Modelleri Tıklayınız

Yaşlılık Lekeleri Nasıl Geçer, Ne Yapmalı? Tıklayınız

 

yasli_makyaji (6)